Πέρασαν επτά χρόνια από εκείνη τη δήλωση του Γιούργκεν Κλοπ, με τον Γερμανό να επισημαίνει πως όταν η Λίβερπουλ ξοδέψει 100 εκατομμύρια, θα αποχωρούσε ο ίδιος από το «τιμόνι» της ομάδας. «Σήμερα» αυτό είναι μία πραγματικότητα και ο Μόισες Καϊσέδο έρχεται στο «Άνφιλντ» έναντι 110. Ο Γερμανός παραδέχθηκε λοιπόν πως τότε έκανε λάθος! 

Θυμάται κανείς πώς ήταν το ποδόσφαιρο και πώς ορίζονταν οι τιμές προ επταετίας; Το 2016 ο Γιούργκεν Κλοπ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως όταν έρθει η ώρα να χρειάζεται η Λίβερπουλ να πληρώσει έναν ποδοσφαιριστή με περισσότερα από 100 εκατομμύρια, ο ίδιος θα άφηνε την θέση του. Πως δεν θα έκανε ποτέ μία κίνηση 100 εκατομμυρίων για τον Πολ Πογκμπά, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Επτά χρόνια μετά, αυτό είναι μία πραγματικότητα. Οι «κόκκινοι» πήραν σε… νορμάλ τιμές για την εποχή τον Αλέξις ΜακΆλιστερ και τον Ντόμινικ Σόμποσλαϊ, αλλά ο μοναδικός τρόπος να αγόραζαν τον Μόισες Καϊσέδο, θα ήταν να ξοδέψουν πάρα πολύ.

Και το έκαναν. Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Λίβερπουλ είναι γεγονός, με την Μπράιτον να λαμβάνει 110 εκατομμύρια από την πώλησή του, ξεπερνώντας κάθε άλλον φυσικά ποδοσφαιριστή της.

Το 2016 ήταν το καλοκαίρι του Νεϊμάρ και έναν χρόνο μετά, η Λίβερπουλ πούλησε στην Μπαρτσελόνα τον Κουτίνιο με 145 εκατομμύρια. Ήταν λογικό, αλλά δεν το είχε πράξει η ίδια. Και τώρα, που ήρθε η ώρα να κάνει κάτι ανάλογο, ο Γιούργκεν Κλοπ παραδέχθηκε το λάθος του.

«Έχετε δίκιο, έκανα λάθος τότε», είπε χαρακτηριστικά. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά απαραίτητα πως ευθύνεται αυτός. Η Γουέστ Χαμ για παράδειγμα ζητά 110 εκατομμύρια για να παραχωρήσει τον Λούκας Πακετά στη Μάντσεστερ Σίτι, με μόλις ένα χρόνο στην Premier League. Πώς η Λίβερπουλ θα αποκτούσε έναν έτοιμο ποδοσφαιριστή, όπως ο Καϊσέδο στην ηλικία των 21;

Συνεπώς, ο Γερμανός απλά αντιλήφθηκε πως το ποδόσφαιρο διαφοροποιήθηκε. Απλώς, κάτι τέτοιο θα συνέβαινε όταν η ανάγκη «χτυπούσε» την πόρτα της Λίβερπουλ. Η ώρα ήρθε, ο Καϊσέδο κόστισε 110 εκατομμύρια για να φορέσει τα «κόκκινα» και ο Γιούργκεν Κλοπ κατάλαβε πως το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Συμβιβάστηκε, «άναψε» το πράσινο φως και δεν δίστασε να το παραδεχθεί δημόσια!