Έβγαλε ειδήσεις η συνάντηση κόσμου-Καραπατάκη; Η απάντηση είναι καταφατική. Είπε αρκετά ο πρόεδρος: με κάποια ο καθένας μπορεί να συμφωνεί, με άλλα να διαφωνεί. Φυσιολογικό. Εν καιρώ δημοκρατίας, η διαφωνία αποτελεί αναπόσπαστο της κομμάτι. Ή κάνω λάθος;
Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ επανέλαβε την επίσημη θέση πως θα γίνουν μεταγραφές με σκοπό την ενίσχυση του ρόστερ, κάτι που δεν μοιάζει απλά ως αναγκαίο, αλλά επιβεβλημένο. Δεν αποκλείεται μάλιστα να γίνουν, εν τέλει, πάνω από τρεις μεταγραφές. Συνεπώς, η εικόνα της ομάδας ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο, υπό την (απαραίτητη) προϋπόθεση ότι θα οι επόμενες προσθήκες θα ανεβάσουν κατά πολύ τον δείκτη ποιότητάς της. Υπομονή λοιπόν. Πρώτα βλέπεις και μετά κρίνεις. Το αντίθετο δεν είναι σωστό.
Αυτό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η τοποθέτηση του Άντρου Καραπατάκη, όταν η συζήτηση στράφηκε στον Τσάβι Ρόκα. Ο πρόεδρος στάθηκε ασπίδα στον Καταλανό, όπως και στον Χοσέ Λουΐς Όλτρα. Κατ’ ακρίβεια, ειδικά στην περίπτωση του Ρόκα, δεν στάθηκε απλώς ασπίδα, αλλά το προχώρησε ως το τέρμα. Κυριολεκτικά!
Σωστά έπραξε; Κατά την ταπεινή μου άποψη, ναι. Μολονότι δεν έχω διστάσει να προβώ σε αυστηρή κριτική προς στους δύο, έχω ταυτοχρόνως εκφραστεί ότι ο Ρόκα έχει προσφέρει πάρα πολλά σ’ αυτόν τον σύλλογο, παρά τα αδιαμφισβήτητα λάθη στα οποία υπέπεσε, όπως και για τον Όλτρα ότι είναι ικανότατος προπονητής. Οι αμφιβολίες που επίσης εξέφρασα, αφορούν στο αν μπορούν να γυρίσουν, ξανά, τον τροχό απ’ την ανάποδη. Κάτι που αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τους ίδιους.
Προκάλεσε ωστόσο τεράστια εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος στήριξε τον Τσάβι, με την ατάκα «αν φύγει αυτός, θα φύγω κι εγώ». Μια ατάκα που καταδεικνύει την τυφλή εμπιστοσύνη που περιβάλλεται ο Καταλανός από τον Καραπατάκη, στέλνοντας ουσιαστικά το μήνυμα προς τους αμφισβητίες να σταματήσουν την κριτική προς αυτόν.
Το να λέει ουσιαστικά το αφεντικό πως αν φύγει ο άλφα υπάλληλός μου θα φύγω κι εγώ, δημιουργεί ομολογουμένως τρομερή εντύπωση –τέτοια πρωτοφανή δήλωση δεν θυμάμαι στα χρονικά!
Μ’ αυτόν τον ξεκάθαρο τρόπο (πιο ξεκάθαρος δεν μπορούσε να ήταν) θέλησε ο πρόεδρος να στείλει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να τερματίσει μια και καλή τη συζήτηση που αφορά τον Τσάβι. Είτε συμφωνεί κανείς με τον τρόπο αυτό είτε διαφωνεί, η ουσία είναι μία: ότι ο Άντρος συνεχίζει να στηρίζει απόλυτα τον Τσάβι Ρόκα. Επαναλαμβάνω, σωστά. Πολύ σωστά. Μια αλλαγή την υφιστάμενη χρονική περίοδο, θεωρώ ότι μόνο κακό θα έκανε στην ΑΕΚ. Από την άλλη πλευρά, καλείται ο ίδιος ο Ρόκα να δικαιώσει τον πρόεδρο για τη στήριξη με την οποία τον έχει περιβάλει.
Η κριτική βεβαίως, είναι μέρος του ποδοσφαίρου –ας μην το ξεχνάμε, κι αφορά τον οποιονδήποτε, όπως κι αν λέγεται. Ούτε θα σταματήσει, ούτε πρέπει να σταματήσει. Και σ’ όποιον αρέσει. Όπως κι αν λέγεται…

Υ.Γ. Με ρωτάει ο μικρός γιατί θα με… καταστρέψεις. Περιμένω να του πεις εσύ ο ίδιος τον λόγο.

Ανδρέας Βεντούρης