Ο Παναθηναϊκός κινείται για την περαιτέρω ενίσχυσή του στον άξονα της μεσαίας γραμμής και δη στο «6» και οι άνθρωποι του τριφυλλιού έχουν εστιάσει στον Βραζιλιάνο Βίνι Σόουζα ο οποίος είναι μια «ψαγμένη» και ελκυστική περίπτωση.
Ο 24χρονος μεσοαμυντικός ανήκει στο City Group (απ’ το οποίο οι “πράσινοι” απέκτησαν πριν από λίγες μέρες και τον Έρικ Πάλμερ-Μπράουν) και την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στην Εσπανιόλ, μετρώντας 37 αγώνες σε LaLiga και Copa del Rey με απολογισμό 1 γκολ και 1 ασίστ.
Με τη λήξη της περσινής περιόδου επέστρεψε στη βελγική Λόμελ της Β’ κατηγορίας Βελγίου, όπου τον έχει δώσει η City Group από τον Οκτώβριο του 2020, όταν και τον αγόρασε απ’ τη Φλαμένγκο αντί 2,5 εκατ. ευρώ.
Τη σεζόν 2021/22 αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μαλίν με 35 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ, ενώ στην πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη (2020/21) μέτρησε 19 ματς με τη Λόμελ.
Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί εδώ και λίγες ημέρες να βρει φόρμουλα συμφωνίας με τους επικεφαλής της City Group, έχοντας πολύ υψηλό ανταγωνισμό από ομάδες της LaLiga (Τζιρόνα) και της Αγγλίας (Μπέρνλι).
Ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία, όμως οι «πράσινοι» έχουν φτάσει σε ένα καλό σημείο τις διαπραγματεύσεις και προσπαθούν να κλείσουν τον 24χρονο Βραζιλιάνο, τον οποίο έχουν ξεχωρίσει εδώ και καιρό ως βασική επιλογή τους για το «6» και τον παίκτη που θα συμπληρώσει τη θέση του αμυντικού μέσου μαζί με τον Ρουμπέν Πέρεθ.
Ο υψηλόσωμος μεσοαμυντικός (1,87μ.) που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν κι ως στόπερ, ξεχωρίζει για το επιθετικό μαρκάρισμά του και την ένταση που βγάζει στη μεσαία γραμμή, έχοντας παράλληλα εξαιρετική τεχνική κι ένα πολύ “γεμάτο” αγωνιστικό πακέτο, που φαίνεται πως καλύπτει τα ζητούμενα που έχουν τεθεί κι απ’ την πλευρά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το «6άρι».
Οι επόμενες 2-3 μέρες θα είναι καθοριστικές, ωστόσο, η διάθεση που υπάρχει απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού είναι να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες για να μπορέσει να υπάρξει συμφωνία με τη City Group για την παραχώρησή του.
Με ένα υψηλό ποσό για την αγορά του κι ακόμη και με ποσοστό μεταπώλησης, όπως συνηθίζεται να γίνεται με παίκτες τέτοιας ηλικίας κι από τους συγκεκριμένους ποδοσφαιρικούς «οργανισμούς».