Επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού είναι από την Πέμπτη (3/8) ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτησή του με τη μορφή φανεισμού.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, ο οποίος αφού έφτασε το πρωί της Πέμπτης (3/8) στην Αθήνα και πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο.

Ο 21χρονος διεθνής κεντρικός χαφ θα συνεχίσει στους ερυθρόλευκους αρχικά με δανεισμό για έναν χρόνο και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι, ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Αλεξανδρόπουλος προέρχεται από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού με τον οποίο έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα μετρώντας 77 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με δύο γκολ και τέσσερις ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2022 μετακόμισε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας έναντι τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Την περσινή σεζόν έπαιξε 13 φορές, όμως σταδιακά έχασε τη θέση του στο ρόστερ της πρώτης ομάδας και φέτος δεν μετείχε στην προετοιμασία της. Με τα “λιοντάρια” της Λισαβόνας έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027.

Επιπρόσθετα είναι διεθνής με όλες τις ηλικιακές Εθνικές ομάδες της χώρας μας ενώ μετρά και επτά συμμετοχές με την ανδρών.

Με την ανακοίνωση επιβεβαιώθηκε και το σχετικό ρεπορτάζ του SPORT24 το οποίο από την Τετάρτη (2/8) είχε ενημερώσει για την δεδομένη απόκτηση του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή από τους ερυθρόλευκους.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς μέσου, Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου.

Γεννημένος στις 26 Νοεμβρίου 2001, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, με απολογισμό τρεις συμμετοχές στο Champions League, έξι στο Πρωτάθλημα, τρεις στο Λιγκ Καπ και μία στο Κύπελλο.

Προτού πάρει μεταγραφή στην ομάδα της Πορτογαλίας, τον Αύγουστο του 2022, πρόλαβε να κάνει δύο συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό σε Super League και προκριματικά Conference League.

Με τον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε συνολικά 77 συμμετοχές και κατέκτησε ένα Κύπελλο. Εχει φορέσει επτά φορές τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, ενώ έχει εκπροσωπήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε επίπεδο U16, U17, U19 και U21.”