Είναι σαφές, ότι ο χρόνος επουλώνει τις πληγές που αφήνει στο ποδόσφαιρο, μία αποτυχία.
Όπως ακριβώς συνέβηκε στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της Ομόνοιας με αποκορύφωμα τη βαριά ήττα από τη Μίντιλαντ που σε συνδυασμό με τη συνολική αγωνιστική εικόνα στα τέσσερα επίσημα ματς, έφερε απογοήτευση, έφερε και…μούδιασμα σε μία μεγάλη μερίδα των φιλάθλων.
Όποιον Ομονοιάτη συναντήσεις και τον ακούς να μιλά για την ομάδα και τις προσδοκίες της, μόνο αρνητικά εκφράζεται, παράλληλα με την έλλειψη εμπιστοσύνης, κατά πόσο μπορεί να αλλάξει το σκηνικό.
Ένα σκηνικό που μπορεί να διαφοροποιηθεί, μόνο αν καταφέρουν οι ποδοσφαιριστές αλλά και η τεχνική ηγεσία, να δείξουν καλύτερη εικόνα, εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος.
Η πρώτη απάντηση, πρέπει να δοθεί τη Δευτέρα το βράδυ.
Η ομάδα υποδέχεται στο ΓΣΠ τη Νέα Σαλαμίνα. Δεν χρειάζεται καν, να αναλύσει κάποιος τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές. Να παίξουν καλή μπάλα και να προσθέσουν τους πρώτους τρεις βαθμούς στη φετινή συγκομιδή.
Τόσο απλή, είναι η υποχρέωση τους, ώστε να αρχίσουν σιγά, σιγά να…ξεμουδιάζουν τον κόσμο και να τον…σπρώξουν εκ νέου να πάει στο γήπεδο.
Ο Σωφρόνης, έχει με τη σειρά του υποχρέωση να βρει τρόπο να βελτιώσει την απόδοση, βάζοντας τους κατάλληλους παίκτες. Όποιοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν, υπάρχει και ο πάγκος της Ομόνοιας.
 Έχοντας στο μυαλό, αυτά που έδειξαν ορισμένοι στη Δανία, δεν μπορεί ο Κύπριος κόουτς, παρά να προβεί σε αλλαγές στην 11άδα που άρχισε τον αγώνα με τη Μίντιλαντ.
Αναφορικά με τις πιθανές μεταγραφές, είναι αποκλειστικά θέμα του Γιέσπερ Γιάνσον. Δεν διαρρέει κάτι από την επίσημη Ομόνοια, αλλά είναι θέμα ημερών να μάθει ο κόσμος τις επόμενες προσθήκες στο ρόστερ.