Η εθνική ομάδα καράτε ανδρών και γυναικών έλαβε μέρος στο 59o Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην πόλη Ζαντάρ στην Κροατία 8-12/5/24. 

Την εθνική ομάδα πλαισίωσαν η Ειρήνη Κοντού -50kg, Αθηνά Κοκκινίδου -55kg, Άνθια Στυλιανού -61kg, Θεοδοσία Γιαμούκη +68, Αντρέας Γαβριήλ -60kg, Μάρκος Τσαγγαράς -67kg, Άλεξ Μιχαήλ -75kg, Λοίζος Βασιλείου -84kg, Ματθαίος Στυλιανού +84kg.  Οι αθλητές μας είχαν προετοιμαστεί επι καθημερινής βάσης τόσο στα σωματεία τους αλλά και στην εθνική ομάδα ώστε να αντεπεξέλθουν το δυναμικότερο και πιο απαιτητικό πρωτάθλημα της Ευρώπης.  Το επίπεδο στην Ευρώπη πλέον είναι πολύ υψηλό και καμιά χώρα δεν θεωρείτε ότι μειονεκτεί. Οι Κύπριοι «Καρατέκα» έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια απο πολλούς Ευρωπαίους προπονητές και παράγοντες.

Η Κυπριακή ομοσπονδία καράτε συγχαίρει όλους τους αθλητές και αθλήτριες για την συμμετοχή και απόδοση τους στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε ανδρών και γυναικών στην Κροατία και Ιδιαίτερα τον Μάρκο Τσαγγαρά για την 7η θέση με 2 νίκες, την Ειρήνη Κοντού για τις 2 νίκες, τον Λοίζο Βασιλείου για την 9η θέση με 1 νίκη, τον Ματθαίο Στυλιανού για την 1 νίκη και την Αθήνα Κοκκινίδου για την 1 νίκη.

Την αποστολή συνόδευσαν οι εθνικοί προπονητές Νικόλας Βατυλιώτης και Αυγουστίνα Στυλιανού, οι διεθνείς διαιτητές Μάριος Βατυλιώτης και Πέτρος Μιχαηλίδης ενώ αρχηγός αποστολής ήταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Αντρέας Βασιλείου ο οποίος εκπροσώπησε την χώρα στο Κογκρέσο της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Η Κυπριακή ομοσπονδία καράτε ευχαριστεί τον ΚΟΑ ως διαχρονικό χορηγό, την ΚΟΕ ως υποστηρικτή και την ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ επίσης ως υποστηρικτή.