Ως ειλημμένη παρουσιάζεται η απόφαση του Πεπ Γκουαρδιόλα ν’ αποχωρήσει πια από τον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι το επόμενο καλοκαίρι, με την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με τους «πολίτες». Έχει, πια, πετύχει τα πάντα και πλέον ίσως να μην υπάρχει κάτι άλλο για να του δώσει κίνητρο…  

Φέτος κατάφερε και κάτι ακόμα που ποτέ ξανά κανείς δεν είχε πετύχει στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Οι τέσσερις διαδοχικές κατακτήσεις της Πρέμιερ Λιγκ είναι κάτι μοναδικό στα χρονικά και το έβαλε κι αυτό ανάμεσα στα υπόλοιπα, τεράστια επιτεύγματά του.

Και κάπως έτσι, ο Πεπ φαίνεται πως έχει πάρει πια την απόφαση ν’ αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2025. Όπως το ανέφερε και σε πρόσφατες δηλώσεις του, «είμαι πιο κοντά στην αποχώρηση, παρά στην παραμονή, αφού μου μένει ακόμα ένας χρόνος συμβολαίου».

Και αυτό, όπως αναφέρει ο αγγλικός Τύπος, θα οριστικοποιηθεί το 2025. Ο Καταλανός εμφανίζεται έτοιμος να ρίξει τους τίτλους τέλους όταν πλέον θα έχει συμπληρώσει 9 χρόνια επικής παρουσίας στους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ.

Τους εδραίωσε ως σύλλογο που στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στην κορυφή, στους τίτλους, στην ευρωπαϊκή καταξίωση, κατέκτησε τα πάντα, είχε την ευτυχία να δουλέψει με φοβερούς παίκτες και ίσως πια να μην του μένει κάτι άλλο.