Το παιχνίδι ΆρηςΑΕΚ είναι το ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής.
Δύο ομάδες που την περασμένη Πέμπτη γνώρισαν Ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς (ο Άρης συνεχίζει στο Europa League) ρίχνονται σήμερα στην μάχη του πρωταθλήματος και θέλουν να μπουν με το δεξί.
Θα είναι δύσκολο και για τους δύο καθώς πρόκειται για ένα ντέρμπι χωρίς προβλέψεις σύμφωνα με τον Κύπριο προπονητή Σάββα Δαμιανού.
Ο κ. Δαμιανού μίλησε στο balla.com.cy και ανέλυσε το ντέρμπι:
«Μπορεί να είναι κάπως τετριμμένο αυτό που θα πω αλλά ισχύει στον απόλυτο βαθμό σε αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα ντέρμπι τριπλής παραλλαγής. Για κανέναν από τους δύο δεν είναι πρεμιέρα για τη νέα σεζόν, έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Και οι δύο περίμεναν περισσότερα από τον εαυτό τους αλλά δεν τους ήρθαν όπως ήθελαν».
Ποια είναι τα δυνατά τους όπλα και ποιες οι αδυναμίες τους; «Η τελευταία εμφάνιση της ΑΕΚ στο Ισραήλ έδειξε ότι αυτή η ομάδα έχει χρίσματα αλλά δεν έχει το εύκολο γκολ. Ο Άρης επιτρέπει στον αντίπαλο να δημιουργεί φάσεις, πράγμα που μπορεί να το εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ. Ο Άρης αν σε βρει ανοικτό μπορεί να σου κάνει την ζημιά. Έχουν και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα η κάθε μια έναντι της άλλης. Το σημαντικό είναι να καταφέρουν να περιορίσουν τα δυνατά όπλα του αντιπάλου και την ίδια στιγμή να χτυπήσουν στις αδυναμίες. Μειονέκτημα του Άρη το ρίσκο στην άμυνα και πλεονέκτημα η ταχύτητα μπροστά. Το όπλο της ΑΕΚ είναι οι στατικές φάσεις, η εμπειρία κάποιων ποδοσφαιριστών που μπορούν να πάρουν παιχνίδια και μεσοαμυντικά εμπνέει μια σοβαρότητα».
Ο Άρης σαν πρωταθλητής αρχίζει σαν φαβορί για κατάκτηση του τροπαίου και τη νέα σεζόν; «Δεν παίζει μόνος τους. Οι παραδοσιακές ομάδες θα είναι εκεί για να παλέψουν μαζί με τον περσινό πρωταθλητή Άρη».

Χρίστος Χρίστου