Ανακοίνωση από την ΚΟΠ.
Αναλυτικά:
«Αναφορικά με σημερινές δηλώσεις του Εκτελεστικού προέδρου του ΠΑΣΠ κ Σπύρου Νεοφυτίδη, για την καθυστέρηση, όπως ο ίδιος αναφέρει, στην εκδίκαση των εφέσεων που καταχωρήθηκαν εκ μέρους δυο ποδοσφαιριστών κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή στην υπόθεση του χειραγωγημένου αγώνα ΠΑΕΕΚ – Ανόρθωσης, επιθυμούμε να δηλώσουμε τα εξής:
Αποτελεί παραπληροφόρηση η οποιαδήποτε αναφορά ή αιχμή ότι το Εφετείο της ΚΟΠ παρέπεμψε την εκδίκαση των εφέσεων  αρχές Σεπτεμβρίου, προκαλώντας σημαντική καθυστέρηση.
Η ΚΟΠ έλαβε επιστολή από τον δικηγόρο των ποδοσφαιριστών για την διαθεσιμότητά του αυτή τη περίοδο, σε σχέση με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του.
Η επιστολή τέθηκε ενώπιον του προέδρου του Εφετείου και ως αποτέλεσμα η συνεδρία ορίστηκε στις 5 Σεπτεμβρίου, λόγω  της διαθεσιμότητας του δικηγόρου των ποδοσφαιριστών.
Οι εφέσεις αφορούν την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή η οποία προέκυψε μετά από έκθεση της UEFA και πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.
Καλούμε όλους όσοι τοποθετούνται σε τέτοιου είδους σοβαρά θέματα να είναι προσεκτικοί και να μην δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις».