Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού, ύστερα από αναζωπύρωση στην περιοχή της Απαισιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το συντονιστικό κέντρο στην Αψιού, επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης καταβάλλουν προσπάθειες για κατάσβεση της φωτιάς μετά την αναζωπύρωση, ενώ συνδράμει και το πρώτο από τα δυο ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair, που έφτασε το πρωί. Αργότερα σήμερα αναμένεται και το δεύτερο ελληνικό πυροσβεστικό αεροσκάφος.

Το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων ενισχύεται το απόγευμα, καθώς σύμφωνα και με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, αναμένονται άνεμοι στην περιοχή. Η πυρκαγιά, προσθέτει, έχει περικυκλωθεί και δημιουργούνται αντιπυρικές λωρίδες και προσβάσεις για τις επίγειες δυνάμεις στην προσπάθεια οριοθέτησης της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, η περιοχή της πυρκαγιάς συνεχίζει να επιτηρείται περιμετρικά. Αντιμετωπίζοντα συνεχείς αναζωπυρώσεις με επίγειες και εναέριες δυνάμεις κυρίως στη βορειοδυτική πλευρά της περιμέτρου.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Πολίτη στη Λεμεσό Γιάννη Πάζουρο, υπήρξε τραυματισμός πυροσβέστη στο μέτωπο της Απαισιάς ο οποίος μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Βλάβη σε ελικόπτερο

Ο ανταποκριτής του Πολίτη Γιάννης Πάζουρος ανέφερε στο politis.com.cy ότι παρουσιάστηκε βλάβη στον κάδο ρίψης νερού σε ελικόπτερο Kamov το οποίο επιστρέφει στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο.

Κάηκε ολοσχερώς εξοχική κατοικία

Σύμφωνα με την Επαρχιακή Διοίκηση, έχει εντοπιστεί καμένη ολοσχερώς εξωτική κατοικία στην Απαισιά.