Με τεράστια ευγνωμοσύνη στο ποδόσφαιρο, την Σαουθάμπτον και την Άρσεναλ, ο Θίο Γουόλκοτ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, μόλις στα 34 του χρόνια, έπειτα από 18 έτη καριέρας…

Ο Γουόλκοτ αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο με γλυκόπικρες αναμνήσεις (vid)

Ο παλαίμαχος Άγγλος επιθετικός με μεσουράνησε στους “κανονιέρηδες” του Βενγκέρ, κατάφερε να κλείσει την καριέρα του μετά από μια συναισθηματική επιστροφή στους “αγίους”.

Ο υποβιβασμός της ομάδας και η λήξη του συμβολαίου του, ήταν η αιτία που σκέφτηκε πως το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για τη δική του διαδρομή στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αν και το τελευταίο διάστημα έκανε προπονήσεις με την Ρέντινγκ, μέχρι να το πάρει απόφαση και να οριστικοποιήσει το φινάλε.

Στην ηλικία των 11 ετών απέρριψε την Τσέλσι για να βρεθεί στην Σαουθάμπτον έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα από την Σουίντον. Από τα 14 είχε συνάψει χορηγική συνεργασία με την Nike, έφτασε στον τελικό του FA Youth Cup και στα 15 έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που βρέθηκε στους αναπληρωματικούς της πρώτης ομάδας. Σε ηλικία 16 ετών και 143 ημερών έπαιξε με το ανδρικό τμήμα και έγινε ο νεαρότερος στην ιστορία των “αγίων” με συμμετοχή και το 2006, αν και μόλις 17 ετών, βρέθηκε στην αποστολή της Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο! Και

Ο Βενγκέρ τον είχε προσέξει, είχε λάβει και τις κατάλληλες συστάσεις και τον είχε κάνει μέλος της Άρσεναλ έναντι 12,5 εκατ.λιρών.

Με τη φανέλα της Άρσεναλ, στην πιο επιτυχημένη εποχή της καριέρας του, συμπλήρωσε 397 εμφανίσεις με 108 τέρματα. Πανηγύρισε τρία Κύπελλα, δυο Community Shields και το 2019 έφυγε για την Έβερτον, όπου πέτυχε μόλις 11 γκολ σε 85 συμμετοχές.

Το 2021 επέστρεψε στην πρώτη αγάπη του, την Σαουθάμπτον, με ελεύθερη μεταγραφή, κλείνοντας την παρουσία του στα γήπεδα με την ολοκλήρωση του συμβολαίου του, φέτος το καλοκαίρι.

Οι τραυματισμοί έπαιξαν καθοριστική σημασία για την εξέλιξη της καριέρας του στην πάροδο των ετών, αδυνατούσε να επιστρέψει στο επίπεδο που μπορούσε και στο οποίο είχε φτάσει επί ημερών Άρσεναλ και τώρα, στα 34, αποφάσισε πως το καλύτερο ήταν ν’ αποχωρήσει.