Ο διορισμός της Λένας Παναγιώτου αποτέλεσε την έκπληξη στον καταρτισμό του νέου δ.σ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ. Πρόκειται για μία καθαρά προσωπική επιλογή του Γιώργου Κούμα, κάτι που δύναται να πράξει, «στο πλαίσιο σύστασης της FIFA για παρουσία γυναίκας στα διοικητικά όργανα των Ομοσπονδιών», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Όπως καταγράφεται, η κ. Παναγιώτου είναι διευθύντρια εργασιακών σχέσεων και κοινωνικής πολιτικής της ΟΕΒ, ενώ από το 2014 είναι μέλος της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών της ΚΟΠ.
Ιδού το βιογραφικό της, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της ΟΕΒ:
«Η Λένα Παναγιώτου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1980. Προσελήφθη στην θέση του Λειτουργού Εργασιακών Σχέσεων & Εργατικής Νομοθεσίας στην Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) το 2004, θέση που κατείχε μέχρι τον Ιανουάριου του 2010, όταν προήχθη στη θέση του Ανώτερου Λειτουργού Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής. Από τον Φεβρουάριο του 2016 εκτελεί τα καθήκοντα της Αναπληρώτριας Διευθύντριας Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής. Η κα Παναγιώτου είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας και κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Πανεπιστήμιο του Ληντς (2002) καθώς και μεταπτυχιακού στις Διεθνείς Σχέσεις, επίσης από το Πανεπιστήμιο του Ληντς (2003). Στα πλαίσια της θέσης της, η κα Παναγιώτου συμμετέχει σε διάφορους διεθνείς και εθνικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας, στην Επιτροπή Ισότητας Μεταξύ Ανδρών και Γυναικών στην Απασχόληση και Επαγγελματική Εκπαίδευση, στα Συμβούλια των Ταμείων Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ετησίων Αδειών και Πλεονάζοντος Προσωπικού ενώ είναι Πρόεδρος του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.
Επιπλέον, έχει πολυετή εκπαιδευτική πείρα σε θέματα εργασιακών σχέσεων και εργατικής νομοθεσίας και έχει συνδράμει στην συγγραφή αριθμού εκδόσεων μεταξύ των οποίων είναι οι εξής: «Προώθηση της Ισότητας και της Πολυμορφίας στους Χώρους Εργασίας – Οδηγός για Εργοδότες», «Οδηγός για Εργοδότες: Μέτρα Συμφιλίωσης Επαγγελματικής – Οικογενειακής Ζωής», «Βασική Εργατική Νομοθεσία» και «Εγχειρίδια Λειτουργού Εργασιακών Σχέσεων».