Ο Παναθηναϊκός έχε προκαλέσει μπασκετικό… σεισμό με τα μέχρι τώρα μεταγραφικά του «χτυπήματα» και αυτό επιβεβαιώνεται από φίλους και… εχθρούς.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο τίτλος του αφιερώματος είναι: «Το πιο καυτό καλοκαίρι στην Ευρωλίγκα με 80 νέα συμβόλαια. Ο Παναθηναϊκός ηγείται, ακολουθείται από τον Ερυθρό Αστέρα αλλά ο μεγάλος στόχος ήταν ο Μίροτιτς» και μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Μακράν η πιο ενεργή ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός. Μέχρι τώρα 10 ονόματα παικτών έχουν προστεθεί στο ρόστερ. Πρώτα από όλα ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος έχει έναν στόχο, να φέρει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ευρωλίγκας, και έτσι έχει ελεύθερα τα χέρια του και ένα τεράστιο μπάτζετ, με χρήματα που ήδη του έχουν φέρει στην ομάδα τους: Λούκας Βιλντόσα, Ματίας Λεσόρ, Ιωάννης Παπαπέτρου, Κώστας Αντετοκούνμπο, Τζέρεμι Γκραντ και ο Κάιλ Γκραντ αλλά τον πραγματικό σεισμό προκάλεσε η άφιξη στην ομάδα του Κώστα Σλούκα. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έκανε κάτι το απρόβλεπτο, αποφάσισε να περάσει στις τάξεις του μεγαλύτερου εχθρού. Με αυτά τα ονόματα των παικτών ο Παναθηναϊκός είναι απίθανο να τον ξαναδούμε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας. Μία ομάδα σαν αυτή μπορεί να κοντράρει τους πάντες».

Στη συνέχεια του κειμένου της Mozzart Sport αναφέρεται: «Με αυτά τα ονόματα των παικτών ο Παναθηναϊκός είναι απίθανο να τον ξαναδούμε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας. Μία ομάδα σαν αυτή μπορεί να κοντράρει τους πάντες», τονίζει.

Όμως το αφιέρωμα έχει και άλλο… ελληνικό χρώμα. «Ερυθρόλευκο» αυτή τη φορά.  «Η μεγαλύτερη ενίσχυσή του μέχρι τώρα είναι η επιστροφή του Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος επέστρεψε στην Αθήνα μετά από μια θαυμάσια παρουσία στη Μόσχα και τώρα θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος αγόρασε τους Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος και Λουκ Σίκμα, που θα αντικαταστήσει τον Βεζένκοφ» αναφέρει για τους Πειραιώτες προσθέτοντας στη συνέχεια τα ονόματα των παικτών που έχουν ανανεώσει με την ομάδα ή έχουν αποκτηθεί.