Ο προορισμός δεν είναι διόλου εύκολος. Είναι ελάχιστες οι πτήσεις ακόμη και με ανταπόκριση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το μικρό αεροδρόμιο του Κόσιτσε, που η προσέγγιση στην όμορφη σλοβακική πόλη δεν είναι και το πιο βολικό πράγμα στον κόσμο.

Απ’ την άλλη πλευρά όμως, είναι τέτοια η δίψα των φίλων του Παναθηναϊκού να ακολουθήσουν αυτό το ταξίδι για το αυριανό (25/07, 21:00) πρώτο ματς με την Ντνίπρο και να είναι “εκεί” στην προσπάθεια του “τριφυλλιού” να επιστρέψει μετά από 7 χρόνια σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, που κάθε εμπόδιο ξεπερνιέται απ’ την “τρέλα” και την αγάπη.

Στην “Košická futbalová aréna” ο Παναθηναϊκός θα έχει το βράδυ της Τρίτης (25/7) τη δική του, πολύ ζεστή κερκίδα. Και η “μάχη” λογικά θα κερδηθεί νωρίς, καθώς οι φίλοι του “τριφυλλιού” αναμένεται να είναι πολύ περισσότεροι απ’ τους Ουκρανούς. Πάνω από 700 φίλους της ομάδας περιμένουν στον Παναθηναϊκό πως θα δώσουν το παρών στο γήπεδο του Κόζιτσε.

Οι περισσότεροι θα αφιχθούν στην πόλη απ’ το μεσημέρι της Τρίτης (25/7) κυρίως από χώρες της κεντρικής Ευρώπης (ομογενείς Γερμανία, Αυστρία, Πολωνία και Τσεχία). Κάποιοι, ακόμη πιο “ηρωικοί” έχουν σχεδιάσει ταξίδι από την Αθήνα ως την Μπρατισλάβα κι από εκεί οδικώς ως το Κόσιτσε.

Το μικρό γήπεδο της πόλης, μόλις 5.800 διαθέσιμων καθισμάτων, διότι τα δύο πέταλα είναι υπό κατασκευή -καθώς οι εργασίες συνεχίζονταν μέχρι και την παραμονή του ματς της Νντίπρο με τον Παναθηναϊκό- αναμένεται να έχει από νωρίς πολύ έντονο “πράσινο” χρώμα.

Εισιτήρια πωλούνται ακόμη απ’ την ιστοσελίδα του σταδίου, σε πολύ χαμηλές τιμές (8 και 20 ευρώ), όμως οι Ουκρανοί δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 300 (ακόμη πιο δύσκολο και για εκείνους να μετακινούνται για ποδοσφαιρικά ματς εν μέσω της εμπόλεμης κατάστασης στη χώρα τους).

Το σίγουρο είναι πως οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα νιώσουν πολύ πιο άνετα στην πρώτη “μάχη” της σεζόν, παίζοντας σε ένα γήπεδο με καταπράσινο παλμό που θα θυμίζει εξόρμηση στην ελληνική επαρχία.