Τέσσερις επίσημες ανακοινώσεις αναμένουν διαρκώς οι φίλοι της Άρσεναλ. Και όπως όλα δείχνουν, αυτές αναμένεται να λάβουν χώρα την επόμενη εβδομάδα, με τον Ντέκλαν Ράις φυσικά να συμπεριλαμβάνεται σε αυτές.

Μπορεί η Άρσεναλ να φημολογείται πως έχει έρθει σε πλήρη συμφωνία με τον Ντέκλαν Ράις, όμως αυτό δεν σημαίνει πως το θέμα έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που συζητάμε για το πιο ακριβό deal Βρετανού ποδοσφαιριστή, που έλαβε χώρα ποτέ, μεταξύ δύο ομάδων που αγωνίζονται στην Premier League.

Οι «κανονιέρηδες» τα έχουν βρει με τη Γουέστ Χαμ στα 105 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, τα «σφυριά» έχουν κάνει αποδεκτή την πρόταση και πλέον, το μόνο που εκκρεμεί είναι να δεχθούν και το χρονικό διάστημα, στο οποίο θα μπει το εν λόγω ποσό στα ταμεία τους.

Παράλληλα, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα φαίνεται πως βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην απόκτηση του Γιουριέν Τίμπερ από τον Άγιαξ. Οι Ολλανδοί έχουν δεχθεί την προσφορά των 40 εκατομμυρίων και έχουν συμβιβαστεί με την πώληση του ποδοσφαιριστή τους, την στιγμή που ο ίδιος ο Τίμπερ, σύμφωνα με αναρίθμητα δημοσιεύματα, έχει πιέσει πολύ από την πλευρά του, για να μετακομίσει στο «Νησί», για λογαριασμό της Άρσεναλ.

Αν και τα δύο «παράθυρα» έχουν θετική κατάληξη, τότε η Άρσεναλ θα μπορεί να μπει στην διαδικασία να καταστήσει επίσημες τις δύο εν λόγω κινήσεις, φτάνοντας τις τρεις μεταγραφές, σε συνδυασμό και με την προσθήκη του Ντέκλαν Ράις, ο οποίος έχει ήδη ανακοινωθεί.

Από εκεί και πέρα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επικυρωθεί με κάθε επισημότητα και η παραμονή των Γουίλιαμ Σαλιμπά και Ρις Νέλσον στο Βόρειο Λονδίνο. Ο πρώτος συμφώνησε πιο… γρήγορα από ό,τι αναμέναμε, ενώ ο δεύτερος, πείστηκε από τον Αρτέτα πως θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι του ρόστερ, πράγμα που αποδείχθηκε και πέρυσι, από την αλλαγή του ημερολογιακού έτους και έπειτα.

Συνεπώς, στις επόμενες επτά ημέρες, η Άρσεναλ μπορεί να μπει στη διαδικασία να αναρτήσει τη λέξη «Official», σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις. Για δύο μεταγραφές, που αθροιστικά κοστίζουν 150 εκατομμύρια, και για δύο ανανεώσεις, των οποίων το κέρδος θα γίνει αντιληπτό μακροπρόθεσμα. Τέσσερα… ιδιαίτερα «Here we go», είναι πιο κοντά από ποτέ!