Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει καταλήξει στο βασικό κορμό του Ολυμπιακό με τον οποίο αναμένεται να πορευτεί στα δύο παιχνίδια με αντίπαλο την Σερβέτ ή την Γκενκ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αναμένει ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού με πέντε ακόμη τουλάχιστον ποδοσφαιριστές, όμως στην παρούσα φάση έχει καταλήξει στο βασικό κορμό του Ολυμπιακού με τον οποίο θα πορευτεί στα δύο παιχνίδια με αντίπαλο την Σερβέτ ή την Γκενκ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Άλλωστε, απομένουν μόλις δέκα ημέρες μέχρι τον πρώτο επίσημο αγώνα της πειραϊκής ομάδας και η τελευταία πρόβα ενδεκάδας θα γίνει στο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης την Τετάρτη (2/8) που θα διεξαχθεί στο Ρέντη κεκλεισμένων των θυρών.

Για την ώρα, η κατάσταση έχει ως εξής: Ο Μαρτίνεθ στα φιλικά παιχνίδια στην Αυστρία, στη Σκωτία και στην Αγγλία μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής ανάμεσα στον Πασχαλάκη και τον Τζολάκη, αλλά είναι σαφές ότι ο πρώτος είχε και έχει το προβάδισμα για τη θέση του βασικού κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.

Δεξιά στην άμυνα, φαβορί είναι ο Ρόντινεϊ, με δεύτερο τον Ανδρούτσο και αριστερά ο Κίνι, που είναι πιο μπροστά από τον Ραμόν, ενώ να θυμίσουμε ότι ο Ρέαμπσιουκ είναι εκτός ομάδας και προς πώληση. Στα στόπερ, το προβάδισμα έχουν ο Ρέτσος και ο Φρέιζε. Ο Ντόη αποτελεί τρίτη επιλογή και ο Μπα τέταρτη, ενώ ο Σισέ δεν υπολογίζεται.

Στα χαφ, ο Ιμπόρα και ο Χουάνγκ είναι τα φαβορί, με τον Μαντί Καμαρά να διεκδικεί θέση και ακολουθεί ο Μπουχαλάκης. Στις δύο πτέρυγες της επίθεσης, για τη μία πλευρά προορίζεται ο Μασούρας και για την άλλη ο Κένεντι. Με τον Μπιέλ, για την ώρα να είναι βασικός, αλλά να μην αποδίδει τα αναμενόμενα, ενώ τέταρτη επιλογή είναι ο Βρουσάι.

Στη θέση του επιτελικού μέσου, ο Μαρτίνεθ έχει μοιράσει τον χρόνο ανάμεσα στον Φορτούνη και τον Καρβάλιο, αλλά ο πρώτος αποτελεί την βασική επιλογή. Τρίτος στην ιεραρχία προς το παρόν είναι ο Αγκιμπού Καμαρά. Και στην κορυφή της επίθεσης ξεκάθαρο φαβορί είναι ο Αραμπί, καθώς για την ώρα δεν υπάρχει άλλη λύση καθαρού σέντερ φορ. Εναλλακτική του Μαροκινού ποδοσφαιριστή αποτελεί ο Μασούρας και ακολουθεί ο Μπιέλ.

Ο Ισπανός προπονητής, λοιπόν, έχει έναν πυρήνα παικτών που χρησιμοποιεί περισσότερο και αυτοί είναι οι Πασχαλάκης, Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Ιμπόρα, Μασούρας, Φορτούνης, Μπιέλ, Ελ Αραμπί και σε αυτούς προστίθενται οι Φρέιρε, Ντόη, Κίνι, Χουάνγκ, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ραμόν, Καρβάλιο, Τζολάκης και Κένεντι που διαμορφώνουν την 18άδα.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι, όταν αποκτηθούν οι τουλάχιστον πέντε παίκτες που θέλει ακόμη ο Μαρτίνεθ (σέντερ φορ, δεξιός εξτρέμ, αμυντικός χαφ, δεξιός στόπερ, αριστερός μπακ), τότε θα υπάρξει νέα διαφοροποίηση στις επιλογές. Όπως θα δημιουργηθούν νέα δεδομένα, αν φτάσουν προτάσεις στα γραφεία του Ολυμπιακού για την πώληση κάποιου ή κάποιων εκ των βασικών ποδοσφαιριστών της ομάδας, οι οποίοι εφόσον παραχωρηθούν, θα πρέπει να βρεθεί άξιος αντικαταστάτης τους.

Αυτό πάντως που ενδιαφέρει τούτη την ώρα τον Μαρτίνεθ είναι η όσο το δυνατό πιο γρήγορη και καλή προσαρμογή του Φρέιρε και του Κένεντι στην ομάδα, καθώς ο Αργεντινός έπαιξε για πρώτη φορά με τα ερυθρόλευκα για μισή ώρα στο φιλικό παιχνίδι με τη Νόριτς και ο Βραζιλιάνος ήρθε προχθές στην Ελλάδα.