O αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Ευθύμιος Ευθυμίου μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 και είπε σημαντικά πράγματα.
Αναλυτικά:
Για τις έρευνες γενικότερα«Είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό και περιμένουμε το πόρισμα με μεγάλη ανυπομονησία.
Για τα όσα ακούγονται για τα άλλα αθλήματα (σκοποβολή, τοξοβολία κ.τ.λ): «Από το ’60 μέχρι και σήμερα δεν είχε επιτροπή που να είχε ως σκοπό τη διερεύνηση θεμάτων που αφορούν τον αθλητισμό. Τώρα έχει διοριστεί. Πρώτη φορά μπαίνουμε σε όλο το φάσμα του αθλητισμού και αυτά τα πράγματα δεν είναι σήμερα που συμβαίνουν. Έχουμε πολλά προβλήματα αλλά θα επιλυθούν όλα. Έχουμε και εμείς προβλήματα γιατί ο ΠτΔ δεν μας έφερε το άλλο μέλος και αντί να ασχολούμαστε με σημαντικά θέματα ασχολούμαστε με το να γράφουμε. Ελπίζω να τελειώσει σύντομα αυτό. Όλες οι υποθέσεις που είπες ήρθαν κοντά μας με ανυπόγραφες καταγγελίες. Τώρα παίρνουμε υπόγραφες καταγγελίες και αυτό είναι πρόοδος. Εμείς αναμέναμε να πάρουμε το τελικό πόρισμα για την σκοποβολή αλλά πριν 10 μέρες επικοινώνησαν μαζί μου κάποιοι που δεν τους ήξερα και ζήτησαν να δώσουν νέα κατάθεση γιατί δεν είχαν δώσει σωστή κατάθεση από την πρώτη. Έχουν νέα στοιχεία και έγγραφα στην κατοχή τους. Είναι σημαντικό γιατί καταλάβουν πως αν δεν τους πιάσουν τώρα θα τους βρουν αργότερα. Παίρνει παράταση το θέμα της σκοποβολής λόγω αυτής της εξέλιξης».
Για την έρευνα στη διαιτησία: «Αυτή η έρευνα για τη διαιτησία έχει μετατραπεί σε τεράστια υπόθεση. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας να σοκάρουν. Προέκυψαν και εδώ νέα στοιχεία. Αντί να πάρουμε το αποτέλεσμα στα τέλη του Αυγούστου θα το έχουμε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Λέω ξανά πως το αποτέλεσμα θα σοκάρει κόσμο».
Γιατί αργούν να βγουν τα αποτελέσματα: «Έχουμε αρχίσει μια μεγάλη προσπάθεια να τροποποιήσουμε τον νόμο μας. Είχε πολλές τρύπες. Για το σήμερα… Έχει δεσμευτεί ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας να μας πει τα αποτελέσματα και όταν θα έχουμε απαντήσεις θα τα πούμε κι εμείς. Θα υπάρχει μια ομάδα για να βγαίνουν πιο γρήγορα οι αποφάσεις γιατί αν δεν γίνει αυτό, τότε δεν οδηγούμαστε πουθενά».