Ο Δημήτρης Λεοντής είναι ο νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου ύστερα από τις αρχαιρεσίες της Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου που πραγματοποιήθηκαν στο Ολυμπιακό Μέγαρο τη Δευτέρα 24 Ιουλίου. Ο κ. Λεοντής επικράτησε της ανθυποψηφίου του, Ιωάννας Δημητρίου.
Στις υπόλοιπες θέσεις των αξιωματούχων έχουν εκλεγεί οι Ροδίων Παναγιώτου (Αντιπρόεδρος), Παντελής Νέος (Γενικός Γραμματέας), και Γιώργος Κούντας (Ταμίας).
Οι 20 Αντιπρόσωποι από τα σωματεία πλήρη Μέλη της ΟΑΚ, που αποτελούν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΚ είναι :
Λεοντής Δημήτρης / Πρόεδρος (Ο.Α. Πάφου), Παναγιώτου Ροδίων / Αντιπρόεδρος (Ο.Α. Αμμοχώστου), Νέος Παντελής / Γενικός Γραμματέας (Ο.Α. Παραλιμνίου), Κούντας Γιώργος / Ταμίας (Sporting), Κουντούρης Άγγελος (Field Club), Χατζηπαναγή Ανδρέας (Field Club), Τρίαρος Λευτέρης (Ο.Α.Παραλιμνίου), Λοττίδης Χρίστης (Masters Academy), Χριστοδούλου Αντώνης (Masters Academy), Δημητρίου Ιωάννα (Ο.Α. Ελαιών), Ζαχαριάδη Μαλβίνα (Ο.Α. Ελαιών), Κυριακίδης Χριστόδουλος (Premier Club), Ιωαννίδης Πανίκος (Premier Club), Κωμοδρόμος Αριστοτέλης (Ο.Α. Λάρνακας), Καράκοντης Κωνσταντίνος (Ο.Α.Λάρνακας), Τσακκιστός Φρίξος (Sporting), Ιορδάνου Νικόλας (Ο.Α.Αμμοχώστου), Παναγίδη Ευαγγελία (Όμιλος Ηροδότου), Χρυσοχός Ιωάννης (Όμιλος Ηροδότου), Στυλιανού Παναγιώτης (Ο.Α. Πάφου).
Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής.
Αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος Πρόεδρος της ΟΑΚ κ. Δημήτρης Λεοντής συνεχάρη τους νεοεκλεγέντες αξιωματούχους στο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και όλους τους υποψηφίους, και απευθυνόμενος στην ολομέλεια του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, σημείωσε ότι όλοι μαζί θα πρέπει να δουλέψουν για να πάρουν το Τένις ακόμη πιο μπροστά. Ευχήθηκε παράλληλα στον απερχόμενο Πρόεδρο Νώντα Μεταξά, να ξεπεραστεί σύντομα το σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετώπισε τις τελευταίες μέρες (και ήταν και ο λόγος της απουσίας του από τη Γενική Συνέλευση)

Πρωταθλητής Αντισφαίρισης με σημαντική Αθλητική Διοικητική δράση
Ο Δημήτρης Λεοντής είναι πρώην πρωταθλητής Κύπρου στο Τένις και μέλος των Εθνικών Ομάδων εφήβων και ανδρών. Διαθέτει το ρεκόρ με τις πιο πολλές συμμετοχές στο Davis Cup για την Κύπρο.
Διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) την περίοδο 2014-16 και στην συνέχεια Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ την περίοδο 2016-19. Το 2020 εξελέγη ως Μέλος στο παρών Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ). Είναι επίσης  Μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Tennis Europe από το 2021.
Επαγγελματικά είναι Επιχειρηματίας. Κατέχει μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το INSEAD, και ΒΑ στα Οικονομικά από το New York University.
Ο κ. Λεοντής διαδέχεται στην Προεδρία της ΟΑΚ τον κ. Νώντα Μεταξά που κατείχε τη θέση από το 2017 για δύο συνεχόμενες τριετείς θητείες.

Γενική Συνέλευση – Απολογισμός Νώντα Μεταξά
Της Εκλογικής Συνέλευσης προηγήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΑΚ, όπου ο απερχόμενος Πρόεδρος Νώντας Μεταξάς κατέθεσε τον απολογισμό δραστηριοτήτων για το 2022 (διαβάστηκε από τον Αντιπρόεδρο κ. Ροδίων Παναγιώτου), αλλά αναφέρθηκε και σε θέματα που απασχόλησαν το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ψηλή αναγνώριση που τυγχάνει από όλους τους φορείς η ΟΑΚ σε θέματα, χρηστής Διοίκησης και Διαφάνειας καθώς και λειτουργίας στο πλαίσιο συλλογικών αποφάσεων.
Κατατέθηκαν επίσης η Έκθεση Οικονομικού απολογισμού για το έτος 2022 από τον Ταμία Γιώργο Κούντα και η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής  για το Έτος 2022

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
25 Ιουλίου 2023