Αλλάζει επίπεδο ο Παναθηναϊκός με μια μεταγραφή από… άλλα χρόνια. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεζ είναι μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό και στην καλύτερη ηλικία της μπασκετικής του καριέρας, είναι έτοιμος να αφήσει το ΝΒΑ για να γίνει δίπλα στον Σλούκα, τον Βιλντόζα, τον Λεσόρ η «ομάδα κρούσης» που θα τον επαναφέρει στους τίτλους και τις στιγμές δόξας.

Με απόλυτη μυστικότητα όπως έπραξε και στην υπόθεση Σλούκα, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μια ανάσα από τον πιο περιζήτητο, μαζί με τον Μίροτιτς, φόργουορντ, από όσους κυκλοφορούσαν στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Για την ακρίβεια, δεν κυκλοφορούσαν διότι στο μυαλό του Ισπανού παρέμενε το ΝΒΑ έχοντας βγει στην αγορά ως free agent.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε το μπαμ, ανέβασε στα ύψη την προσφορά του και απέχει λεπτομέρειες από το ΝΑΙ του Ισπανού που φέρνει ταλέντο, ενέργεια, μέγεθος και το φονικό του σουτ έξω από τα 6,75!

Ο Χουάντσο ήταν ο MVP της Εθνικής Ισπανίας στον τελικό του περυσινού Ευρωμπάσκετ εκτελώντας την Γαλλία με 27 πόντους και 7/9 τρίποντα! Με την εμφάνισή του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στην Ισπανία στον τελικό που αν έχει κάποια… σημειολογία ενόψει της επόμενης σεζόν διεξήχθη στο Βερολίνο.