«Κανονιέρης» με κάθε επισημότητα είναι ο Ντέκλαιν Ράις, ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου (15/07) ανακοινώθηκε από την Άρσεναλ.
Ηταν γνωστό και πλέον έγινε επίσημο. Ο Ντέκλαιν Ράις αποχώρησε από την Γουέστ Χαμ για λογαριασμό της Άρσεναλ η οποία έβγαλε 116 εκατομμύρια ευρώ συν έξι ως μπόνους για να πείσει την πρωταθλήτρια του Conference League, να τον παραχωρήσει. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ολοκλήρωσε την δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της, αλλά και του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο 24χρονος μέσος, ο οποίος εντάχθηκε στα «σφυριά» το 2014 μετά την αποδέσμευση από την Τσέλσι, υπέγραψε μακροχρόνιο συμβόλαιο στο «Έμιρεϊτς» και τώραπρόκειται να κερδίζει περίπου 291,00 ευρώ την εβδομάδα στο βόρειο Λονδίνο. Η Άρσεναλ ανακοίνωσε τη συμφωνία μέσω ζωντανής ροής βίντεο με τον Ράις να παρουσιάζεται στους συμπαίκτες του σε μια συνάντηση. Ο νεαρός μέσος, ο οποίος θα φοράει το Νο. 41, γίνεται το τρίτο απόκτημα της Άρσεναλ το καλοκαίρι μετά τους Χάβερτς και Τίμπερ. Επιπλέον, ο Άγγλος διεθνής Ράις γίνεται ο δεύτερος πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία της Premier League, πίσω από τον μέσο της Τσέλσι, Έντσο Φερνάντεθ, αξίας 125 εκατομμυρίων ευρώ. Γίνεται αντιληπτό ότι η Άρσεναλ έχει καταβάλει αρχικά 116 εκατομμύρια ευρώ για τον Ράις, ενώ άλλα πέντε εκατομμύρια ευρώθα πληρωθούν σε πρόσθετα. Η μεταγραφή έχει επισκιάσει την προηγούμενη μεταγραφή-ρεκόρ της Άρσεναλ, η οποία ανερχόταν σε 72 εκατομμύρια λίρες μετά την προσέλκυση του Νικολά Πέπε από τη Λιλ το 2019.

«Ο Ντέκλαν φέρνει αδιαμφησβήτητα ποιότητα στον σύλλογο και είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο που έχει τη δυνατότητα να είναι πολύ επιτυχημένος εδώ», τόνισε χαρούμενος ο Μικέλ Αρτέτα μετά τις υπογραφές του Ράις με την Άρσεναλ.