Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ από τον Γιάνικ Χάνφμαν στον δεύτερο γύρο του Mallorca Open την Τετάρτη (29/6) και αποκλείστηκε πρόωρα από το τουρνουά, που κατέκτησε την περασμένη σεζόν.

Ο Έλληνας τενίστας, που βρέθηκε για λίγες ημέρες στην Ισπανία λόγω του τουρνουά, παραχώρησε συνέντευξη στην AS, μιλώντας μεταξύ άλλων για τις προσδοκίες και το παιχνίδι του, ενώ αναφέρθηκε και στη σύντροφό του Πάουλα Μπαντόσα.

“Είχα στιγμές στην καριέρα μου όπου έδειξα απογοήτευση και θυμό. Έχω προσδοκίες και νιώθω ότι είμαι καλύτερος από αυτό που δείχνω. Έχω δεχθεί πολλές κριτικές, όπως και πολλοί παίκτες. Και μπορεί να είναι δύσκολο να τις χωνέψω. Μέχρι στιγμής η απόδοσή μου δεν είναι αυτή που έπρεπε, μπορώ να πετύχω πολλά περισσότερα. Δεν έχω πετύχει αυτά που έπρεπε.

Ταυτόχρονα όμως κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, προσπαθώ στο 100%. Δεν μπορώ να πω ότι δεν βγαίνω να παλέψω και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Αλλά αυτά τα πράγματα μπορείς να τα λύσεις μόνο με πολλή εξάσκηση και προπόνηση, έτσι ώστε τα όνειρα να συνεχίσουν να ρέουν.

Δουλεύω με ψυχολόγους πολλά χρόνια, με τον ίδιο από τα 14 μου. Μερικές φορές μπορεί να είναι υπερβολικό να το κάνω σε πολύ τακτική και σταθερή βάση. Γίνεται ψυχικά κουραστικό να μιλάς για τα ίδια πράγματα. Γι’ αυτό, μερικές φορές κάνω διαλείμματα μέσα στη χρονιά και δεν του μιλάω πολύ.

Εξαρτάται από τη ψυχική μου κατάσταση, από το τι πιστεύω ότι είναι καλό για μένα. Σίγουρα οι ψυχολόγοι βοηθούν, νομίζω σε όλα τα αθλήματα. Αλλά η ομάδα που έχεις γύρω σου βοηθάει ακόμα περισσότερο, κατά τη γνώμη μου. Οι άνθρωποι που είναι μαζί σου κάθε εβδομάδα”, ήταν τα λόγια του Νο5 στον κόσμο.

Όσον αφορά τη σχέση του με την Μπαντόσα είπε: “Είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μου συμβεί. Μπορεί να μην είναι εύκολο στην αρχή λόγω του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ και του τι συνεπάγεται, επειδή ο κόσμος μιλάει.

Αλλά προσπαθώ να μη δίνω σημασία. Είναι αναπόφευκτο, θα γίνει. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να προσαρμοστείς, αλλά τώρα είναι πολύ ωραίο να συνηθίζεις κάτι τέτοιο, γιατί δεν έχει ξαναγίνει. Είναι το σωστό άτομο.

Τη θαυμάζω πολύ. Είναι η αγαπημένη μου παίκτρια. Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Όχι μόνο λόγω της εμφάνισής της, αλλά και λόγω του τι έχει μέσα της. Όταν παίζει, βλέπω τον εαυτό μου. Υπάρχουν πολλά πράγματα που τη βλέπω να κάνει στο γήπεδο και θα έκανα και εγώ.

Είναι πολύ σπάνιο να υπάρχει παίκτης στην άλλη πλευρά για τον οποίο μπορώ να μιλήσω έτσι. Αυτή με εμπνέει. Με κάνει να αγαπώ περισσότερο το τένις. Με παρακινεί να γίνω καλύτερος. Μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες να μην κέρδισα πολλά ματς, αλλά δεν φταίει αυτή. Το συζητάμε. Όταν είμαι στο κορτ, είναι δική μου ευθύνη.

Είναι ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη κατανόηση που έχω συναντήσει ποτέ. Θέλει το καλύτερο για μένα. Είμαι τόσο τυχερός που είναι στη ζωή μου. Γελάμε, κλαίμε, γιορτάζουμε, είμαστε περισσότερο μαζί.

Ελπίζω να μπορούμε να δημιουργήσουμε όνειρα, να τα κατακτήσουμε μαζί. Γιατί αυτό είναι κάτι τόσο όμορφο. Θέλω να είναι μια όμορφη ζωή με όμορφες αναμνήσεις”.