Αφού πρώτα είπε ότι ο Κάρλος «έπαιξε πολύ καλά, αλλά όχι εξαιρετικά» ανέφερε προς έκπληξη όλων: «Ένα πράγμα που θα αποφύγω στο μέλλον είναι τα χάπια μελατονίνης και τον ύπνο πριν από τα ματς γιατί ξεκάθαρα δεν βοηθάει».

Και εξήγησε: «Ήταν δύσκολο το πρόγραμμα τις τελευταίες μέρες. Έπαιξα αργά το βράδυ. Όχι πολύ αργά, αλλά αρκετά για να χαλάσει το πρόγραμμά μου κατά έναν τρόπο. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός και η αποθεραπεία το πιο σημαντικό πράγματα όταν παίζεις σε σλαμς. Έκανα το λάθος και στο παρελθόν όταν έπαιξα με τον Νόβακ στο Μπερσί πριν έναν χρόνο, είχα το ίδιο ακριβώς σκορ, όπως στα δύο πρώτα σετ. Μάλλον στη μελατονίνη αρέσει το 1 και το 2».

Όταν ρωτήθηκε πώς ένιωθε, δεν μπήκε σε λεπτομέρειες: «Δεν θέλω να πάρω τίποτα από τον Κάρλος, το παιδί παίζει καλά. Αξίζει να κερδίσει, ας μη μιλάμε γι’ αυτό. Είμαι σκασμένος που είχε αυτή την επιρροή πάνω μου, ας προχωρήσουμε».

Μιλώντας για το ξεκίνημα του αγώνα, τόνισε: «Δεν ήταν διασκεδαστικό στα δύο πρώτα σετ. Ήμουν τελείως off, κοιμόμουν κατά μία έννοια. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί, είναι άσχημο».

Του ζητήθηκε, τέλος, να σχολιάσει τον ημιτελικό Αλκαράθ-Τζόκοβιτς: «Ο ένας έχει εμπειρία, ο άλλος έχει πόδια και κινείται σαν τον Speedy Gonzalez, αυτό είναι. Ο ένας μπορεί να βγάλει μεγάλα χτυπήματα, ο άλλος προτιμάει έλεγχο και ακρίβεια, για να βάλει πίεση και να κάνει τον αντίπαλο να κινηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν είμαι καλός στις προβλέψεις, οπότε μένω μακριά. Θα δούμε, ας κερδίσει ο καλύτερος».