Ο Ελιέλ Πέρετζ αποτελεί μια σημαντική προσθήκη για τον Απόλλωνα και ένας από τους καταλληλότερους ποδοσφαιριστές για να τον…σκιαγραφήσει είναι ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου. Ο Κύπριος κεντρικός αμυντικός ήταν συμπαίκτης με τον Ισραηλινό στη Χάποελ Χάιφα τη λήξασα σεζόν και με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας είπε τα καλύτερα λόγια. Τόνισε πως είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, μπορεί να σκοράρει και να δώσει ασίστ, ενώ με τη φαντασία του κάνει τη διαφορά.
Αναλυτικά:
Ποια τα στοιχεία τον χαρακτηρίζουν; «Έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και ξέρει τι να κάνει με την μπάλα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής ικανός στο να σκοράρει και να δίνει ασίστ».
Σε ποιες θέσεις αγωνίζεται και τι μπορεί να προσφέρει στον Απόλλωνα: «Αγωνίζεται με ευκολία τόσο ως 8άρι όσο και ως 10άρι. Μπορεί να παίξει και με τα δυο του πόδια και είναι πολύ θετικό για τον Απόλλωνα το γεγονός ότι δεν έχει συχνούς τραυματισμούς. Στη Χάιφα έπαιξα πολλά μας και δεν ήταν τραυματίας».  
Θα του πάρει χρόνο να προσαρμοστεί ή μπορεί να εγκλιματιστεί αμέσως
; «Θα χρειαστεί λίγο χρόνο λόγο του πρωταθλήματος μας αλλά έχει την εμπειρία του εξωτερικού και αυτό θα τον  ευκολύνει στην προσαρμογή του στην Κύπρο. Νομίζω θα τον βοηθήσει το καλό κλίμα της ομάδας και οι οπαδοί».
Τι είδους ποδοσφαιριστής είναι και τι να περιμένουν από αυτόν οι οπαδοί του Απόλλωνα: «Είναι παίχτης ο οποίος μπορεί να κάνει την διαφορά όταν είναι στα καλά του. Στην Χάιφα ξεχώριζε και έδινε τα πάντα για την ομάδα. Ξέρει πολλά για τον Απόλλωνα γιατί με ρώτησε αρκετές φορές. Αυτό σημαίνει ότι δείχνει το ενδιαφέρον του για τον σύλλογο».
Ποια η δική σου προσωπική άποψη για τον Πέρετζ
; «Πέρσι βγήκε δίκαια ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Χάιφα. Έχει φαντασία που κάνει τη διαφορά και μπορεί να δώσει ασίστ εύκολα. Εκτός από εξαιρετικός ποδοσφαιριστής είναι και εξαιρετικός χαρακτήρας. Πάνω από όλα είναι σωστός επαγγελματίας κάνοντας τα πάντα για την ομάδα στην οποία αγωνίζεται».

Θράσος Δημητρίου