Ο Κλεάνθης Γεωργιάδης παράθεσε δημοσιογραφική διάσκεψη στην οποία παρουσίασε το πλάνο του για την προεδρία της ΚΟΠ την οποία θα διεκδικήσει μαζί με τον νυν πρόεδρο, Γιώργο Κούμα. Η ιστοσελίδα μας βρισκόταν στο συνεδριακό του ΓΣΠ και σας μετέφερε όλα όσα ειπώθηκαν.
Αναλυτικά:
-«Πούλησαν την ψυχή τους στο σκοτάδι για την προεδία. Φοβήθηκαν μην φτάσουμε σε μυστικές εκλογές. Ο κόσμος έχει αηδιάσει, σύντομα θα μείνουμε μόνοι μας. Εγώ δεν είμαι έτσι. Το ποδόσφαιρο κατάντησε να είναι εκμετάλλευση. Θεωρώ ότι ο κ. Κούμας πρέπει να αποχωρήσει από την προεδρία. Δεν λέω ότι έκανε κάτι μεμπτό ή παράνομο, αυτό θα το αποφασίσουν οι αρχές. Τυχόν παραμονή του θα προκαλέσει μεγαλύτερο κακό στο ποδόσφαιρο, στην Ομοσπονδία και στον ίδιο».
«Πρέπει να αλλάξει και το κομμάτι των τηλεοπτικών, δεν πρέπει να ελέγχονται από την ΚΟΠ. Η διαφάνεια είναι η λύση, ας τα βγάλουμε όλα στο φως. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρύβουμε κάτι».
-«Πρέπει να λιγοστέψουν οι θητείες».
«Να ελέγχονται όσοι μπουν στον ποδόσφαιρο για να σβήσουμε τις σκιές. Να καταργηθούν τα πληρεξούσια. Δολοφονούμε τη δημοκρατία έτσι. Δεν είναι θέμα εκβιασμού, είναι θέμα διευκολύνσεων. Ναι, βοηθήθηκα και καλά κάνει η ομοσπονδία και διευκολύνει. Το κακό είναι ότι ζητούνται ανταλλάγματα στις εκλογές. Ξέρουμε πως παίρνουμε τα πληρεξούσια. Όταν η επιβίωση του σωματείου σου εξαρτάται από την Ομοσπονδία τότε δεν είναι δύσκολο να πάρεις πληρεξούσιο. Αυτό έγινε και φέτος».
-Δεν είμαι εναντίον της μείωσης των ομάδων της Α’, όμως πρέπει να διασφαλίσουμε τις ομάδες των υπόλοιπων κατηγοριών. Αύξηση του ποσοστού από τον φόρο στο στοίχημα. Πρέπει να διορθώσουμε το καλό όνομα του ποδοσφαίρου για να προσελκύσουμε καλύτερους χορηγούς».

-«Η χειραγώγηση αγώνων είναι το πιο δύσκολο απ’ όλα, συνήθως δεν βρίσκεται ο υπαίτιος. Θέλουμε εξιδεικευμένη ομάδα από το εξωτερικό και αν καταφέρουμε να πιάσουμε έναν για να φοβηθούν οι υπόλοιποι.
«Νομίζουμε ότι λύσαμε το πρόβλημα με την διαιτησία επειδή φέρνουμε ξένους. Ξοδέψαμε απίστευτα χρήματα και στο τέλος δεν κάναμε τίποτα. Πρέπει να δημιουργηθεί σχολή διαιτητών».
«Το ποδόσφαιρο μας παραπαίει, όλοι το βλέπουν και κανένας δεν αντιδρά. Αν δεν αντιδράσουμε, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. να αντιδράσουμε και να τα βγάλουμε όλα στο φως. Δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε, όσοι έχουν ας μας αδειάσουν την γωνιά».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ