Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΛ, Πλουτής Αβραάμ.

-Για τη νέα εποχή στα διοικητικά: «Είναι μια μεταβατική περίοδος, μια σημαντική αλλαγή μετά από 15 χρόνια. Έχει αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Υπάρχει μια σημαντική στελέχωση, έχει πάρα πολλά χρόνια να έχει μια τέτοια στελέχωση το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΛ κι ελπίζουμε ότι θα έχει απόδοση. Είναι ένα διαφορετικό μοντέλο, χρειάζεται η πλήρης στήριξη από τον κόσμο».

-Για το ότι κάποιοι είναι επιφυλακτικοί για τη νέα προσπάθεια: «Ο κόσμος θα πρέπει να κατανοήσει γιατί έγινε αυτή η αλλαγή. Έχουν παρθεί κάποιες αποφάσεις, ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο της ΑΕΛ Ποδόσφαιρο ΛΤΔ. Είναι λογικό να υπάρχουν αμφιβολίες και ερωτήματα, όλα όμως θα απαντηθούν στην πορεία. Κανείς δεν είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα, υπάρχει όμως η θέληση και η καλή διάθεση. Οι στόχοι δεν είναι διαφορετικοί από τα προηγούμενα χρόνια. Να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, να διεκδικούμε τις ψηλές θέσεις και να υπάρξει οικονομική υγεία αλλά και διαφάνεια. Επίσης, να δουλέψει με πλήρη επαγγελματισμό το οικοδόμημα της ΑΕΛ στο ποδοσφαιρικό τμήμα».

-Αν το σωματείο θα επιδιώξει συνάντηση με Σοφοκλέους για οικονομικές εκκρεμότητες: «Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες. Υπάρχει συνεργασία, αυτά είναι εσωτερικά θέματα του σωματείου, είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν οι λύσεις και θα προχωρήσουμε μπροστά. Θέλω να πω στον κόσμο να είναι λίγο υπομονετικός, είναι λογικό πως χρειάζεται χρόνος να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά».

-Για το ρόλο του Ανδρέα Αβραάμ: «Θα είναι διευθυντής ποδοσφαίρου. Υπεύθυνος για τα οργανωτικά και λειτουργικά θέματα. Δεν έχει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή με επιλογές ποδοσφαιριστών, αυτός ο ρόλος δεν υπάρχει στην ομάδα. Οι μεταγραφές θα είναι ευθύνη του προπονητή και του επιτελείου του».

-Για τον προγραμματισμό: «Είναι σε πλήρη εξέλιξη. Πολλά θέματα τρέχουν ταυτόχρονα. Η προσπάθεια επικεντρώνεται ώστε το ρόστερ να είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμο μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, σίγουρα δεν θα είναι ολοκληρωμένο. Προτεραιότητα είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν ήδη συμβόλαιο. Έγινε μια προεργασία το Σαββατοκύριακο, έχουν παρθεί αποφάσεις για αναπροσαρμογή συμβολαίων, ανανεώσεις, αποχωρήσεις. Αυτό το κομμάτι είναι η προτεραιότητα. Όταν τελειώσουν αυτά, θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε για την ενδυνάμωση του ρόστερ. Έχουν κατατεθεί προτάσεις, είτε το Σαββατοκύριακο είτε θα γίνει σήμερα με κάποιους».

-Για Τεϊσέιρα, Νταβόρ, Ντέγοεστ: «Ο Ντέγοεστ έχει συμβόλαιο. Έχουν λήξει τα συμβόλαια των άλλων δύο. Υπάρχει συζήτηση μαζί τους, θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες».

-Για Στυλιανό Παντελή: «Είμαστε σε επαφές μαζί του».

-Για Μιραλάς: «Έχουν λήξει τα συμβόλαιά τους. Είναι δύσκολο να ανανεωθεί το Μιραλάς, έχει υποστεί ένα σοβαρό τραυματισμό. Περιμέναμε να προσφέρει πολύ περισσότερα».

-Αν υπάρχει συμφωνία με Άλεξ Κωνσταντίνου: «Όχι, δεν είμαι ενημερωμένος για κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει συμφωνία με κανέναν παίκτη αυτή τη στιγμή».

-Για τον Μπάστος: «Έχει συμβόλαιο, ξεπέρασε το πρόβλημά του. Είναι σε περίοδο αποκατάστασης και θα προσπαθήσει να προλάβει ένα σημαντικό μέρος της προετοιμασίας. Δεν θα είναι πανέτοιμος στην έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά προς τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου».