Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν ένας από τους σταχανοβίτες της σεζόν που ολοκληρώθηκε, αφού κατετάγη στην 6η θέση στη λίστα με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, σύμφωνα με τα στοιχεία του Tranfermarkt.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας υπερασπίστηκε την εστία της Μπενφίκα και της Εθνικής Ελλάδας για 5.248 λεπτά σε 58 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις.

Δύο λεπτά περισσότερα αγωνίστηκε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Νταβίδ ντε Χέα και στην 4η θέση βρίσκεται ο τερματοφύλακας της Γκρίμσμπι, Μαξ Κρόκομπ, με 5.340 λεπτά.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου υπάρχει ακόμα ένας τερματοφύλακας, αυτός της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και του Λουξεμβούργου, Αντονί Μορίς, με 5.475 λεπτά. Ίδια θέση και ο δεύτερος της λίστας με 5.542 λεπτά, ο Ντόμινικ Λιβάκοβιτς της Ντίναμο Ζάγκρεμπ και της Κροατίας.

Ωστόσο, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ένας επιθετικός μέσος, αφού ο Μπρούνο Φερνάντες αγωνίστηκε για 5.897 λεπτά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την εθνική Πορτογαλίας, αποδεικνύοντας το πόσο απαραίτητος είναι και για τις δύο.

Ο επόμενος Έλληνας της λίστας αγωνίζεται επίσης στο εξωτερικό και πρόκειται για τον Παντελή Χατζηδιάκο, με 4.914 λεπτά συμμετοχής για Άλκμααρ και Εθνική ομάδα.

Κορυφή και στον αριθμό αγώνων

Ο Φερνάντες βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και του αριθμού αγώνων της φετινής σεζόν, με 68 (59 για τους Άγγλους και εννέα για τους Ίβηρες).

Έναν αγώνα λιγότερο (αλλά και πολλά λεπτά λιγότερα) είχε ο Λαουτάρο Μαρτίνες, με 57 για λογαριασμό της Ίντερ με την οποία έφτασε σε όλους τους τελικούς (Supercoppa, Coppa Italia, Champions League) και 10 με την Αργεντινή, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου.

Την 3η θέση μοιράζονται οι Ροντρίγκο και Μπερνάρντο Σίλβα με 65 αγώνες, ενώ οι Εντουασρντό Καμαβινγκιά, Ρόδρι και Λούκα Μόντριτς είχαν έναν λιγότερο. Το top-10 συμπληρώνουν οι Φεντερίκο Βαλβέρδε, Ένσο Φερνάντες και ο Φρέντι Γκόντολα της Αλαχουελένσε της Κόστα Ρίκα.