Και πάμε να εξηγήσουμε τι ακριβώς εννοούμε; Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA από την Ισπανία, η Θέλτα θα περιμένει την ολοκλήρωση του Gold Cup που διεξάγεται στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική από τις 24 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου και δη στον Καναδά και τις ΗΠΑ. Σ’ αυτό το τουρνουά μετέχει το Μεξικό και στην αποστολή του θα βρίσκεται ο «Maguito».

Έτσι ο Λουίς Κάμπος που έχει αναλάβει την υπόθεση Πινέδα για τη Θέλτα, θα περιμένει να δει τι θα κάνει ο ποδοσφαιριστής στο τουρνουά και εν συνεχεία να ακούσει τις προσφορές που θα υπάρχουν. Πάντως επί της παρούσης τα οκτώ, δέκα ή 12 εκατ. ευρώ που ακούγονται, μοιάζουν ουτοπικά… Αντίθετα ένα ποσό γύρω στα έξι εκατ. ευρώ, πιθανώς να δοθεί για τον άλλοτε παίκτη της Τσίβας που έχει εκδηλώσει σε κάθε τόνο την επιθυμία να παραμείνει στην Ευρώπη και να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ, πράγμα που μπορεί να του προσφέρει η Ένωση.

Ενώ να σημειωθεί πως δεν αποκλείεται ο νέος προπονητής των Γαλιθιάνων, όποιος και αν είναι αυτός, να θέλει να δει τον Πινέδα στην προετοιμασία ή ίσως και σε κάποια φιλικά. Να θυμίσουμε πως η πρώτη συγκέντρωση της Θέλτα είναι στις 3 Ιουλίου και τότε ο «Ορμπεγκόλ», εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά θα είναι ακόμα στο Gold Cup, καθώς τα προημιτελικά έχουν οριστεί για 8 και 9 Ιουλίου.

Τώρα τι θα κάνει η ΑΕΚ; Προκύπτει διάθεση ο Πινέδα να είναι η πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας της. Και πως φαίνεται στην πρόταση της Ένωσης  πιθανότατα, θα υπάρχει ποσοστό μεταπώλησης και αν εφόσον υλοποιηθεί η μεταγραφή, τότε δεδομένα θα αποτελέσει την πιο ακριβή κίνηση στην ιστορία της Ένωσης.

Περί Πόρτο και Μπράγκα

Ταυτόχρονα χθες κυρίως στα social media προέκυψαν αναρτήσεις περί ενδιαφέροντος της Πόρτο και της Μπράγκα.  Έγιναν αναρτήσεις που ανέφεραν πως ο Πινέδα ενδιαφέρει τις δύο πορτογαλικές ομάδες, ωστόσο δεν υπήρχε κάτι… χειροπιαστό.