Ο Λιονέλ Μέσι ήταν η μεγάλη ατραξιόν στο φιλικό της Νιούελς με την εθνική Αργεντινής προς τιμή του Μάξι Ροντρίγκες, με τον Pulga να μιλάει με συγκίνηση για την κατάκτηση του Μουντιάλ αλλά και να αναφέρεται στο δικό του αντίο στο ποδόσφαιρο.
Το «Marcelo Bielsa Stadium» στο Ροσάριο γέμισε ασφυκτικά από 42.000 κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής και είχαν κάθε λόγο να το κάνουν αφού όχι μόνο ήθελαν να τιμήσουν τον 42χρονο Μάξι Ροντρίγκες που έδωσε τέλος σε μία σπουδαία καριέρα στα γήπεδα αλλά και επειδή στο φιλικό της Νιούελς με την εθνική Αργεντινής πήρε μέρος για να τον τιμήσει ο συμπατριώτης του και θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Λιονέλ Μέσι.
Ο 36χρονος σούπερ σταρ έδωσε ρεσιτάλ στο χορτάρι σημειώνοντας χατ-τρικ στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης ωστόσο συγκλόνισε το κοινό και αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα, με τον Pulga να αναφέρεται στις μαγικές στιγμές που έχει ζήσει τόσο εκείνος όσο και εκατομμύρια Αργεντινοί εδώ και έξι μήνες με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

«Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που πέρασα τα γενέθλιά μου στο Ροσάριο, με την οικογένεια και τους φίλους μου. Είναι μάλιστα τα πρώτα γενέθλια που τα περνάω ως παγκόσμιος πρωταθλητής, οπότε είναι πολύ ξεχωριστά.
Είναι πάντα ιδιαίτερο να βρίσκομαι στο Ροσάριο. Όπως είχα πριν πριν λίγο καιρό: ήταν η σειρά μας να γίνουμε πρωταθλητές κόσμου, αλλά πίσω μας ήταν εκατομμύρια εντυπωσιακοί παίκτες που έκαναν σπουδαία πράγματα με την εθνική ομάδα και που απλά δεν είχαν μπορέσει να πάρουν το Κύπελλο», τόνισε αρχικά ο Μέσι, για να προσθέσει: «Παρόλο που αυτό που κάναμε ήταν κάτι το μοναδικό, ο κάθε παίκτης ονειρεύεται αυτό που θα έρθει περισσότερο από ό,τι έκανε. Όταν λοιπόν έρθει η δική μου σειρά να αφήσω το ποδόσφαιρο, θα θυμάμαι και θα απολαμβάνω τα όσα έχω πετύχει πολύ περισσότερο σε σύγκριση με τώρα».