Σε μία μεταβατική περίοδο, η Μπαρτσελόνα δεν τελείωσε τη σεζόν με άδεια χέρια και πανηγύρισε το 27ο πρωτάθλημα στην ιστορία της.
Στηρίχτηκε κυρίως στην εκτελεστική δεινότητα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά και στην εξαιρετική της αμυντική λειτουργία, με παθητικό μόλις 20 τερμάτων σε 38 αγώνες, όταν η δεύτερη καλύτερη άμυνα, ήταν αυτή της Ατλέτικο Μαδρίτης με 33! Ο Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον πρώτο τίτλο των Καταλανών στη La Liga από το 2019, με εκκινήσεις και στους 38 αγώνες πρωταθλήματος.

ΣΑΡΩΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Ήταν σίγουρα μία εξαιρετική σεζόν ατομικά για τον Τερ Στέγκεν, καθώς κράτησε σε 26 αγώνες (από τους 38), απαραβίαστη την εστία του και κέρδισε το τρόπαιο «Zamora» για πρώτη φορά. Ο Γερμανός τερματοφύλακας ισοφάρισε έτσι το απόλυτο ρεκόρ του πρώην τερματοφύλακα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Πάκο Λιάνο. Ο Τερ Στέγκεν δέχτηκε κατά μέσο όρο 0,43 γκολ για κάθε 90 λεπτά που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Όταν λοιπόν ήταν στο βασικό σχήμα, η ομάδα του δεχόταν ένα γκολ κάθε 209 λεπτά.

Επίσης έχει αποκρούσει 84 από τις 102 τελικές που δέχτηκε, που σημαίνει ότι το ποσοστό αποκρούσεων του είναι 82,35%! Δικαίως λοιπόν αναδείχτηκε και ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της περιόδου στη La Liga, αφήνοντας πίσω του παίκτες όπως ο Λεβαντόφσκι και ο Γκριεζμάν. Μετά τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, ο Τσάβι δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή ο Τερ Στέγκεν είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο.
«Ήμουν σταθερός όλη τη χρονιά και έπαιξα σε υψηλό επίπεδο.

Δεν θυμάμαι κάποιο σοβαρό ή σημαντικό λάθος», ανέφερε ο 31χρονος στη Marca. «Αυτό μου έδωσε τεράστια ψυχική ηρεμία και αυτό ακριβώς θέλω να μεταδώσω στη Μπαρτσελόνα και στην Εθνική ομάδα. Νιώθω καλύτερος τερματοφύλακας τώρα από ότι στα 25 ή στα 28 μου».

ΘΑ “ΦΑΕΙ” ΤΗ ΘΕΣΗ ΒΑΣΙΚΟΥ ΑΠO ΤΟΝ ΝΟΪΕΡ;
Πρώτος του στόχος λοιπόν στο άμεσο μέλλον είναι να μείνει μπροστά από τον αρχηγό της Μπάγερν Μονάχου, Μάνουελ Νόιερ, ως πρώτη επιλογή για τη Γερμανία, στο Euro 2024. Μέσα σε λίγες γραμμές, σε ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα, μπορείς να ανακαλύψεις το μέγεθος της αξίας, αλλά και της αποδοχής που τυγχάνει ο Γερμανός τερματοφύλακας στην ομάδα του.

«Ο Μαρκ (Τερ Στέγκεν) είναι αδιαπραγμάτευτος. Ο Τσάβι Ερνάντεθ το έχει κάνει ξεκάθαρο επανειλημμένα στις συνεντεύξεις Τύπου του. Το στυλ παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα βασιζόταν πάντα σε έναν τερματοφύλακα που μπορεί να βάλει την μπάλα στο παιχνίδι παίζοντας με τα πόδια του, και υπάρχουν λίγοι, αν υπάρχουν, που μπορούν να το κάνουν τόσο καλά όσο ο Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν. Είχε τον εντυπωσιακό αριθμό των 1.225 πασών στη La Liga το 2022/23. Αυτό τον κατατάσσει όγδοο σε όλη την ομάδα! Για έναν τερματοφύλακα, αυτό είναι κάτι εξαιρετικό».