Το ένα μετά το άλλο έρχονται στο φως τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν το σκηνικό της άγριας δολοφονίας με θύμα την 27χρονη Αναστάζια, στην Κω, από τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό ο οποίος απολογείται σήμερα ενώπιον του ανακριτή για βιασμό και ανθρωποκτονία.
Σκιαγραφώντας την εξαφάνιση και την άγρια δολοφονία της Αναστάζια είναι αρκετά τα μυστήρια της Κω που προκύπτουν, αφού ακόμη αναζητείται το κίνητρο της δολοφονίας, ενώ η νεαρή φέρεται να γνώριζε τον Μπαγκλαντεσιανό που την Παρασκευή απολογήθηκε στον ανακριτή. Την ίδια μέρα, στις κατηγορίες για αρπαγή και ανθρωποκτονία από πρόθεση προστέθηκε και αυτή του βιασμού της άτυχης κοπέλας, που έζησε το χρονικό του τρόμου μέχρι να δολοφονηθεί.
Είναι Δευτέρα 12 Ιουνίου όταν η 27χρονη νεαρή Αναστάζια Ρουμπίνσκα, που είχε έρθει στην Ελλάδα εδώ και έναν μήνα μαζί με τον 28χρονο, ομοεθνή σύντροφό της Μιχάλ Σλιβίνσκι, προκειμένου να εργαστούν σε εστιατόριο της Κω, εμφανίζεται σε κατάστημα εστίασης. Η κοπέλα καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας λίγο μετά τις 7 το απόγευμα να ψωνίζει μόνη της φαγητό από σουβλατζίδικο στο Μαρμάρι και να αποχωρεί.
Μιάμιση ώρα αργότερα, η κάμερα ασφαλείας ενός μίνι μάρκετ που βρίσκεται σε επαρχιακό δρόμο έξω από το Μαρμάρι καταγράφει τη νεαρή να βγαίνει από το κατάστημα έχοντας ψωνίσει μερικά πράγματα και μια μπίρα. Στο ίδιο βίντεο φαίνεται να κάθεται σε ένα πεζούλι μόνη της και στη συνέχεια να συναντά μια παρέα 4 Πακιστανών που σύχναζαν στο σημείο αυτό. Η ώρα είναι 21.30 όταν μια άλλη κάμερα καταγράφει την Αναστάζια να συναντά τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό, με τον οποίο έχει μια σύντομη συνομιλία, πριν ανέβει στη μηχανή του αλλοδαπού για να φύγουν μαζί.
Από την ανάλυση του βίντεο προκύπτει πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Αναστάζια συναντούσε τον αλλοδαπό, κι αυτό είναι ένα από τα μυστήρια της υπόθεσης. Από την άλλη, ο 28χρονος σύντροφός της δήλωσε πως ούτε αυτός ούτε η νεαρή Πολωνή γνώριζαν τον συγκεκριμένο άνδρα, που δεν ήταν συνάδελφος ή φίλος του άτυχου θύματος.
Κάποιοι -κι αυτό είναι ένα από τα μυστήρια της Κω- αναρωτιούνται αν η κοπέλα δεν είχε πει για συγκεκριμένους λόγους στον φίλο της ότι γνώριζε τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές. Αυτόν που φέρεται να σφράγισε τη μοίρα της με τον πιο άγριο τρόπο εκείνο το βράδυ της Δευτέρας, αφού λίγο πριν από τις 22.00 η κάμερα μιας μονοκατοικίας δίπλα από το σπίτι όπου έμενε ο 32χρονος με τον Πακιστανό συγκάτοικό του καταγράφει την 27χρονη να μπαίνει στο σπίτι των αλλοδαπών μαζί με τον κατηγορούμενο πλέον για την αποτρόπαιη δολοφονία της.