O γενικός γραμματέας της ΚΟΠ, Φοίβος Βάκης, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0, για την αποχώρηση του Μάζιτς, για τον αντικαταστάτη του, αλλά και για δύο τους ομίλους με 7 ομάδες.
Αναλυτικά:
Για την αποχώρηση του Μίλοραντ Μάζιτς: «Το συμβόλαιο του έφτανε στο τέλος του. Όταν το είχαμε συζητήσει ως ΔΣ και Εκτελεστική Επιτροπή είπαμε πως θα προτείναμε στον κ. Μάζιτς μια νέα πρόταση. Ο κ. Μάζιτς άφησε καλό έργο, αυτό είδε η Εκτελεστική Επιτροπή και το ΔΣ. Αξιολογήθηκε το έργο του ως θετικό. Είχαμε παράπονα για τον κ. Μάζιτς, όμως έχει δημιουργηθεί μια θετική άποψη από τα πράγματα που έκανε ο κ. Μάζιτς. Είδαμε αλλαγές. Σε σύγκριση με ότι είχαμε πιο παλιά ήταν πολύ καλύτερο τα όσα έκανε. Έτσι, του κάναμε μια βελτιωμένη πρόταση για ακόμα ένα χρόνο. Προς το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων μας κάλεσε άλλη ομοσπονδία και μας ρώτησε αν μπορούσαν να μιλήσουν με τον κ. Μάζιτς και εμείς τους αρνηθήκαμε γιατί είχαμε ακόμα αγώνες. Επανήλθαν με το τέλος του πρωταθλήματος και τους είπαμε ότι τώρα μπορούν να μιλήσουν μαζί του. Ένιωσε ότι έφτασε στο τέλος του κύκλου. Μας είπε πως ήθελε καινούργια πρόκληση.  Ήταν καθαρά δική του απόφαση. Πήγαινε συνέχεια να δίνει καταθέσεις και αυτό τον πείραξε».
Για τον αντικαταστάτη του: «Ήδη εμείς έχουμε αρχίσει κάποιες ενέργειες για να τον αντικαταστήσουμε. Δεν θέλω να πω παραπάνω αυτή τη στιγμή. Τις επαφές τις χειρίζεται ο κ. Κούμας και θα έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε σύντομα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα είναι ξένος. Θα προσπαθήσουμε να είναι στο ίδιο επίπεδο με τον κ. Μάζιτς».
Αν θα έρθουν ξένοι ρεφ τη νέα σεζόν: «Ότι και να πω μπορεί να αλλάξει από τον αρχιδιαιτητή. Ας το αφήσουμε αυτό».
Για τις καταγγελίες: «Συνέχεια μας καταγγέλλουν. Είναι κάτι το οποίο ενδιαφέρει, θα συζητηθεί και θα δούμε. Ήταν κακόβουλα θέματα και περνάει την κόκκινη γραμμή, χρειάζεται η Ομοπσονδία να πάρει τα ανάλογα μέτρα γι’ αυτό»
Για τη διεξαγωγή δύο ομίλων με 7 ομάδες: «Συζητήθηκε αλλά δεν αποφασίσαμε. Είπαμε να δώσουμε λίγο χρόνο να το σκεφτούν και να το συζητήσουμε σε μια άλλη συνεδρία. Έμεινε μόνο αυτό το θέμα που είναι αρκετά σημαντικό. Δεν θα προκαταλάβω. Υπάρχει η περσινή προκήρυξη και συζητούμε μια αλλαγή. Είτε θα την αλλάξουμε είτε θα την αφήσουμε ως έχει. Αυτό συμβαίνει. Η επόμενη συνεδρία είναι στις αρχές της άλλης βδομάδας».