Μετά από τρεισήμισι σεζόν στην Ανόρθωση, ο Δημήτρης Χριστοφή δεν θα συνεχίσει στην ομάδα της Αμμοχώστου, μια κίνηση η οποία έφερε και την δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας των φίλων της ομάδας που ρίχνουν ευθύνες στην διοίκηση (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Η θητεία του Τζίμη στην Κυρία κράτησε από τον Ιανουάριο του 2020 όταν άφησε την Ομόνοια, μέχρι και σήμερα 18 Ιουνίου 2023, διάστημα στο οποίο ναι μεν δεν έγινε ποτέ βασικός και αναντικατάστατος αλλά όποτε χρειαζόταν έδειχνε την ποιότητα του και κέρδισε και τον κόσμο.
Το δεύτερο μισό της σεζόν 2019-2020 πρόλαβε να παίξει μόλις σε τέσσερα παιχνίδια και έβαλε ένα γκολ.
Η αμέσως επόμενη ήταν η πρώτη του γεμάτη σεζόν με τον φοίνικα στο στήθος. Κατέγραψε 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα του έφτασε μέχρι τέλους στο Κύπελλο πανηγυρίζοντας το τρόπαιο, με τον Χριστοφή να έχει συμμετοχή και στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό.

Την σεζόν 2021-2022 μέτρησε 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και έπαιξε τα περισσότερα του ματς σαν βασικός σε μια σεζόν (15), πετυχαίνοντας 4 γκολ.
Η τελευταία σεζόν, αυτή που ολοκληρώθηκε ήταν η καλύτερη του με την Ανόρθωση σε θέμα αριθμού συμμετοχών σε συνδυασμό με τα γκολ. Έπαιξε σε 32 ματς στο πρωτάθλημα και πέτυχε 5 γκολ.
Όσον αφορά την Ευρώπη θα θυμάται την σεζόν 2021-2022 όταν έπαιξε σε έξι ευρωπαϊκά ματς και πέτυχε και ένα γκολ σε μια πορεία που έφερε την Ανόρθωση μέχρι τους ομίλους του Conference League και να διεκδικεί την πρόκριση στα νοκ-άουτ μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Χρίστος Χρίστου