Οι μέρες που έρχονται είναι μεταγραφικά «καυτές» για τον Ολυμπιακό, καθώς έρχονται εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα ενίσχυσης της ομάδας.

Κατ’ αρχάς, φαίνεται πως υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με την Τραμπζονσπόρ όχι για έναν αλλά για δύο παίκτες: Ο λόγος για τον Μάξι Γκόμες και τον Μαρκ Μπάρτρα, που είναι πολύ ψηλά στη λίστα για τις θέσεις του σέντερ φορ και του στόπερ αντίστοιχα. Τα δημοσιεύματα στην Τουρκία περί επίσημης πρότασης δεν επιβεβαιώνονται, αλλά φαίνεται πως έχουν γίνει οι σχετικές κρούσεις στην ομάδα της Τραπεζούντας, που μετά την αποτυχημένη φετινή σεζόν θέλει να περιορίσει τα έξοδά της.

Ο Ουρουγουανός καλύπτει τα θέλω των Μαρτίνεθ και Κορδόν για τη θέση του σέντερ φορ. Η Τραμπζονσπόρ δεν θα έλεγε όχι σε πώλησή του, ωστόσο το ποσό των 5-6 εκατ. ευρώ που ακούστηκε κρίνεται μάλλον εξωπραγματικό. Με σύμμαχο τον ποδοσφαιριστή, που θέλει να φύγει, οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν την προσπάθειά τους για αυτή την κομβική μεταγραφή, αφού έχουν απομείνει στη θέση «9» με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, για τον οποίο επί της παρούσης υπάρχουν μόνο φήμες περί αραβικής πρότασης. Όσον αφορά στον Μπάρτρα, θέλει επίσης να φύγει από την Τραμπζονσπόρ. Μπέτις και Τζιρόνα θέλουν να επαναπατρίσουν τον Ισπανό στόπερ, που αρέσει στους δύο Ισπανούς επικεφαλής των Πειραιωτών.

Σχετικά με την ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης, ο Ολυμπιακός έχει ρίξει όλο το βάρος στον Χόρχε Ντε Φρούτος, από τη στιγμή που ο Σέρχι Κανός έχει κάνει σαφές στην Μπρέντφορντ πως προτιμά να συνεχίσει στη Βαλένθια, έστω κι αν αυτή προσφέρει λιγότερα χρήματα από τους «ερυθρόλευκους» στον ίδιο και την αγγλική ομάδα. Η Λεβάντε θέλει να βάλει χρήματα στα ταμεία της μετά την αποτυχία της να επιστρέψει στην La Liga και θα ήθελε να πουλήσει τον 26χρονο ακραίο μέχρι την Παρασκευή, προκειμένου να κλείσει με θετικό πρόσημο το οικονομικό έτος. Κορδόν και Μαρτίνεθ θεωρούν πως ο συμπατριώτης του μπορεί να κάνει τη διαφορά στη συγκεκριμένη θέση, ωστόσο ούτε εδώ ο Ολυμπιακός παίζει μόνος του, αφού αρκετές ομάδες της La Liga γλυκοκοιτάζουν τον ποδοσφαιριστή.