Ο Ανδρέας Θεοφυλάκτου, μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, για την υπεράριθμη αποστολή της Κύπρου στη Μάλτα, για τους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης.
Αναλυτικά:
Για τη συνάντηση με τον ΠτΔ: «Είδαμε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα του παραολυμπισμού στην Κύπρο. Για να πάει η παραολυμπική επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας και πολλά άλλα θέματα που αφορούν τον παραολυμπιασμό. Ήταν πάρα πολύ θετικός και γνώστης του αθλητισμού και μας χαροποίησε ιδιαίτερα».
Για την επιστολή: «Να ξεκαθαρίσω κάτι. Ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα που το δικαιούμαι. Εγώ ως αρχηγός των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο έκανα κάποιες ερωτήσεις στον κ. Γιώργο Χρυσοστόμου για πολλά και διάφορα θέματα. Του έκανα και για τους ΑΜΚΕ. Για το κόστος της αποστολής στη Μάλτα, για το πόσα μέλη που συνοδεύουν την επιστολή αλλά και ποιες χορηγίες έρχονται, πόσες διασκέψεις έχουμε κάνει, πόσα λεφτά έφυγαν. Δεν μιλάμε καθόλου, δεν έχουμε επικοινωνία. Έστειλα την επιστολή πριν 48 ώρες. Θεωρώ πως ο τρόπος που ο πρόεδρος της ΚΟΕ κάνει αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστός. Αν ήθελα να καταστρέψω ή να βγάλω στη φόρα πράγματα για τον κ. Χρυσοστόμου μπορούσα να το κάνω πολύ εύκολα αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Καμία ομοσπονδία μέχρι στιγμής δεν έχει πει πως δεν ξέρει τον προϋπολογισμό της! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα! Είναι πολύ χάλια ο αθλητισμός στην Κύπρο. Περιμένουμε απάντηση. Αλίμονο αν μην απαντήσει ο πρόεδρος της ΚΟΕ. Πρέπει να απαντήσει για να ξέρουμε να λέμε και εμείς στον κόσμο. Πρέπει κάποια πράγματα να τα γνωρίζουμε γιατί μας ρωτά ο κόσμος και δεν ξέρουμε να του απαντήσουμε.
Για το αν θα εμπλακεί ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Δεν ήταν αυτός ο στόχος μου. Γιατί όχι; Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι το μεμπτό αλλά αν βρει ο Γενικός Ελεγκτής τότε ας επέμβει».