Με τον καλύτερο τρόπο τελείωσε την σεζόν η Φιορεντίνα, καθώς επικράτησε με 3-1 της Σασουόλο εκτός έδρας και ανέβηκε στην 8η θέση της Serie A, μια θέση η οποία σε περίπτωση που τιμωρηθεί η Γιουβέντους θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Με εννέα παίχτες τελείωσαν την αναμέτρηση οι γηπεδούχοι. Πλέον το σύνολο του Βιντσέντζο Ιταλιάνο επικεντρώνεται στον τελικό του UEFA Conference League απέναντι στη Γουέστ Χαμ.

Στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης η Φιορεντίνα άγγιξε το 0-1 αλλά η κεφαλιά του Καμπράλ ,έπειτα από σέντρα του Ντάνκαν, σταμάτησε στο δοκάρι και στο 13’ ο επιθετικός των «Βιόλα» είδε τον Ρούσο να σταματάει την προσπάθεια του. Στο 45+2’ ο Πιναμόντι αστόχησε από καλή θέση.

Με το…καλησπέρα στο β’ μέρος η Φιορεντίνα άνοιξε το σκορ. Ο Τέρζιτς έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Σούσο δεν έδιωξε καλά και ο Καμπράλ με πλασέ με την μία έγραψε το 0-1, ενώ στο 53’ η κεφαλιά του Κουάτρα δεν βρήκε στόχο.

Στο 69ο λεπτό έπειτα από παρέμβαση του VAR η Σασουόλο κέρδισε πέναλτι. Ο Μπεράρντι ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-1, ενώ στο 78’ ο Ρούσο είπε όχι στον Καμπράλ. Ένα λεπτό αργότερα ο Σαπονάρα με πανέμορφο μακρινό σουτ νίκησε τον γκολκίπερ της Σασουόλο για το 1-2.

Στο 81’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Τρεσόλντι, ενώ στο 83’ ο Γκονσάλες εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Σαπονάρα και με κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-3. Μάλιστα στο 87ο λεπτό η Σασουόλο έμεινε με εννιά παίχτες λόγω αποβολής του Ροτζέριο.

ΣΑΣΟΥΟΛΟ: Ρούσο, Ροτζέριο, Τρεσόλντι, Φεράρι(46’ Ρομάνια), Τολγιάν, Ματέους Ενρίκε, Λόπεζ(58’ Μπαϊράμι), Χαρουί, Σέιντε(58’ Ντεφρέλ), Πιναμόντι(75’ Μαρκίτσα), Μπεράρντι(84΄Μουλντούρ)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τσεροφολίνι, Ντοντό(73’ Βενούτι), Κουάτρα, Ρανιέρι, Τέρζιτς, Ντάνκαν(58’ Μποναβεντούρα), Άμραμπατ(82’ Μπιάνκο), Καστροβίλι, Κουαμέ(57’ Γκονσάλες), Ικονέ(73’ Σαπονάρα), Καμπράλ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ