Με το συμβόλαιο του Μέισον Μάουντ να εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι, αρκετές ομάδες ασχολούνται με την περίπτωσή του, με την Τσέλσι να έχει ακόμα τον πρώτο λόγο για το μέλλον του.
Μέχρι στιγμής ο νέος ιδιοκτήτης Τοντ Μπόελι δεν έχει δείξει πως καίγεται να κρατήσει τον Άγγλο χαφ. Όμως αυτό αλλάζει, καθώς ο-όπως όλα δείχνουν-νέος προπονητής των «μπλε», Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, πιστεύει στον διεθνή άσο και ιδανικά θα τον ήθελε στο ρόστερ του. Έτσι ο Αργεντινός τεχνικός ζήτησε να ξαναρχίσουν οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του.
Η πορεία του Μάουντ στο Λονδίνο μόνο αποτυχημένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς έχει αναδειχθεί δύο συνεχείς χρονιές κορυφαίος παίκτης της Τσέλσι. Βοηθητικός παράγοντας στις συζητήσεις θα είναι η θέλησή να παραμείνει στους «μπλε».
Πάντως αν οι συζητήσεις ναυαγήσουν, οι επιλογές για τον Μάουντ είναι πολλές, με την Λίβερπουλ να έχει έως τώρα το προβάδισμα, αλλά τις Νιουκάστλ και Άρσεναλ να καραδοκούν. Στη φετινή καταστροφική σεζόν των Λονδρέζων μετρά 35 συμμετοχές, 3 γκολ και 6 ασίστ.