Η Άρσεναλ αποτελεί τον πρώτο σύλλογο στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που κερδίζει 10 αναμετρήσεις απέναντι σε ομάδες του Λονδίνου, αλλά τεράστιο μερίδιο ευθύνης σε αυτό έχει και ο Μικέλ Αρτέτα. Το κομμάτι της ανάλυσης των ματς ήταν εξαιρετικό, με αποκορύφωμα φυσικά τα δύο εντός έδρας ντέρμπι κόντρα σε Τσέλσι και Τότεναμ!
Σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Άρσεναλ επί της Τσέλσι στο «Έμιρεϊτς», με τους «κανονιέρηδες» να γίνονται η πρώτη ομάδα στο Λονδίνο, που επικρατεί σε 10 αναμετρήσεις απέναντι σε ομάδες της πρωτεύουσας.
Σε 12 παιχνίδια, το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα κατέγραψε 10 νίκες και δύο ισοπαλίες, με καμία εξ’ αυτών να μην λαμβάνει χώρα κόντρα στην Τότεναμ ή την Τσέλσι. Η Άρσεναλ κέρδισε αμφότερες από δύο φορές, με τον Ισπανό προπονητή να ακολουθεί πιστά το πλάνο του και να σκοράρει το 50% των εντός έδρας γκολ του, βασισμένος σε όσα δούλεψε σίγουρα μεσοβδόμαδα η ομάδα του.
Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Όταν η Άρσεναλ άνοιγε το σκορ απέναντι στην Τότεναμ στο «σπίτι» της, ο Τόμας Πάρτεϊ σημείωνε το πρώτο του, προσωπικό γκολ στην σεζόν. Πάσα από τον Μπεν Γουάιτ εκτός περιοχής, τρομερό πλασέ του Γκανέζου και 1-0 για τους «κανονιέρηδες». Λίγο μετά το ματς, ο Μαρτίν Έντεγκααρντ δήλωνε πως η ομάδα του γνώριζε ότι η Τότεναμ επιτρέπει τα σουτ εκτός περιοχής, αμύνεται πιο «βαθιά» και αποφασίζει να πάρει το ρίσκο.
Υπό αυτή τη συνθήκη όμως, βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Άρσεναλ στον πρώτο γύρο. Μερικούς μήνες μετά, αισίως επαναλήφθηκε η ιστορία, ξανά κόντρα σε σύλλογο της πρωτεύουσας, και πάλι στο ίδιο γήπεδο.
Η Άρσεναλ γνώριζε πως η Τσέλσι θα δυσκολευτεί να αντιμετωπίσει την υπέρ αρρυθμία στα άκρα. «Φόρτωσε» λοιπόν την αριστερή της πλευρά με τον Ζιντσένκο, τον Τροσάρ, τον Ζεσούς και τον Γκρανίτ Τσάκα όταν επιτιθόταν και βρήκε δις γκολ με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.
Άψογη κυκλοφορία της μπάλας, παράλληλα πάσα του Ελβετού στον αρχηγό του και γκολ από τον Μαρτίν Έντεγκααρντ με πλασέ, όντας πλήρως αμαρκάριστος!
Δύο τέρματα, ισάριθμα λάθη από την Τσέλσι, άψογη εκτέλεση του πλάνου του Μικέλ Αρτέτα από τους παίκτες του. Και κάπως έτσι, οι «κανονιέρηδες» έκαναν το Λονδίνο να… κοκκινίσει!