Η Νέα Σαλαμίνα επέστρεψε στις νίκες, αλλά το μυαλό… πάει πιο μπροστά, στην επόμενη σεζόν.
Το «όχι» του Σάββα Πουρσαϊτίδη διαφοροποίησε κάπως τα πλάνα, αλλά εντός μερικών ημερών το… ξεπέρασαν (δεν το περίμεναν) και άρχισαν τον προγραμματισμό για τη Νέα χρονιά.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
Από την στιγμή που φεύγει και ο Μάκης Παπαϊωάννου, αναγκαστικά ανέλαβαν άλλοι το θέμα προγραμματισμός. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Δημήτρης Λάζος μαζί με τον διευθυντή Γιάννη Θεοδώρου ο οποίος επίσης προορίζεται για το δ.σ., ανέλαβαν το δύσκολο έργο και για κάθε τους κίνηση ενημερώνουν και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης.

ΘΕΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Ήδη άρχισε η αξιολόγηση προπονητών και μάλιστα έχουν μπει και στα βαθιά. Δεν θα βιαστούν αλλά ούτε θα παρατραβήξει το όλο θέμα. Δεν τέθηκαν χρονοδιαγράμματα αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως προκύψουν οριστικές εξελίξεις και εντός του επόμενου 10ημέρου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε «περιορισμοί» έχουν τεθεί (εθνικότητα, ηλικία, να γνωρίζει το Κυπριακό πρωτάθλημα κ.α.).
Μάλιστα υπάρχει στην διάθεση των ανθρώπων του προγραμματισμού και ένα πολύ καλό μπάτζετ όσον αφορά τον προπονητή και στην προσπάθεια να γίνει η καλύτερη επιλογή.
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥΡΣΑΪΤΙΔΗ
Όσον αφορά τους συνεργάτες του Σάββα Πουρσαϊτίδη οι οποίοι θα συνεχίσουν στην ομάδα μέχρι τέλους της σεζόν, στη Νέα Σαλαμίνα είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με την δουλειά τους και θέλουν να τους κρατήσουν. Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν και από το νέο προπονητή και κατά πόσον τους θέλει μαζί του. Πάντως η αλήθεια είναι ότι στη Νέα Σαλαμίνα προβληματίζονται και με τους Χριστοδούλου και Γκονζάλες που ήταν οι στενοί συνεργάτες του Πουρσαϊτίδη και με τον γυμναστή Αλέξη Περικλέους καθώς θέλουν να τους χωρέσουν στο πρότζεκτ της νέας χρονιάς. Όπως τονίσαμε και πιο πάνω όλα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις και τις επιλογές του νέου προπονητή.

ΠΟΔΟΣΦΑΡΙΣΤΕΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΡΟΣΤΕΡ (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)
-Ο Κλίμοβιτς φεύγει παρά το γεγονός ότι διατηρεί συμβόλαιο.
-Υπάρχει η πρόθεση να ανανεωθεί η συνεργασία με τους Φράγκο και Κκουμουρή.
-Θέλουν να μείνει και ο Τάσος Κίσσας και όλα δείχνουν ότι θα προκύψει συμφωνία.
-Για τους Μελίσσα, Ντορεγκαράι και Λέουκο διατηρεί το δικαίωμα η Νέα Σαλαμίνα ανανέωσης τους και θα το εξασκήσει.
-Ο Ντάτκοβιτς σύμφωνα με πληροφορίες θα ανανεώσει.
-Οι πληροφορίες για Ντικιτέ και Οφόρι αναφέρουν ότι ναι μεν έχουν συμβόλαιο αλλά θα αποφασίσει και για τους δύο ο νέος προπονητής.
-Δύσκολα θα ανανεώσει κάποιος εκ των Φελίπε, Τιάγκο, Φλοριάν, Κατσικά, Μποτεάκ, Μάντζεκ και Μαργκάσα.
-Σαλαλίχ, Άδωνη και Μαλεκκίδης είναι δανεικοί και θα επιστρέψουν στις ομάδες τους.
-Ανανέωσαν ήδη οι Σεργίου, Καρλίτος, Τσίκο και Μιγκελίτο.

Χρίστος Χρίστου