Ονειρεμένη έως τώρα η χρονιά για τη Μάντσεστερ Σίτι, που με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να διανύει τη πρώτη του σεζόν στην Premier League βρίσκεται μόλις τέσσερις αναμετρήσεις μακριά από το τρεμπλ, το πρώτο της ιστορίας της και το δεύτερο στην ιστορία των αγγλικών ομάδων.

Με 88 βαθμούς σε 35 παιχνίδια έναντι 81 σε 36 της Άρσεναλ η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι μία νίκη μακριά από την μαθηματική κατάκτηση της Premier League, αφού κατάφερε να κάνει την ανατροπή, να προσπεράσει την Άρσεναλ, και όπως όλα δείχνουν να κατακτήσει το πρωτάθλημα χωρίς δραματικό φινάλε.

Παράλληλα, οι «πολίτες» έχουν φτάσει στον τελικό του FA Cup με ένα παιχνίδι να απομένει για την κατάκτηση και αυτού του τίτλου. Εκεί στις 3 Ιουνίου θα αντιμετωπίσουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Έρικ Τεν Χαγκ που έχει κερδίσει το Carabao Cup κόντρα στη Νιούκαστλ.

Η μεγάλη επιτυχία στο Champions League αγνοείται ακόμα και επί των ημερών του Πεπ Γκουαρδιόλα. Το 2021 η Σίτι έφτασε στη πηγή όμως ο Κάι Χάβερτς δεν την άφησε να πιει νερό καθώς έβαλε το χρυσό γκολ για την Τσέλσι και στέρησε στην Σίτι το πολυπόθητο τρόπαιο. Φέτος βρίσκεται ξανά στα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου αντιμετωπίζει το μεγαθήριο του θεσμού, Ρεάλ Μαδρίτης. Στον πρώτο αγώνα ο Κέβιν Ντε Μπρόινε διαμόρφωσε το 1-1 για τη Μάντσεστερ Σίτι και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς στο «Έτιχαντ» την Τετάρτη. Έτσι πρακτικά η Μάντσεστερ Σίτι απέχει δύο αγώνες (δεύτερο ημιτελικό και τον τελικό) από την κατάκτηση του Champions League.

Αν η Σίτι κάνει το 4/4 θα κατακτήσει πρωτάθλημα, Κύπελλο και… Ευρωπαϊκό, κάτι το οποίο έχει καταφέρει στην Αγγλία μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999 στην ένδοξη εποχή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.