Δηλώσεις ενόψει του αυριανού (17/5, 22:00) δεύτερου ημιτελικού για το Champions League κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του θα κάνει τα πάντα για να πανηγυρίσει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της φετινής διοργάνωσης, έπλεξε το εγκώμιο της «βασίλισσας», ενώ αναφέρθηκε και στο πώς θα πρέπει να παρουσιαστεί η ομάδα του. έτσι ώστε να πάρει την πολυπόθητη νίκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι:

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Μου έχουν πει ότι το γήπεδο θα είναι κατάμεστο. Λατρεύουμε αυτή τη διοργάνωση. Έχουμε βρεθεί σε αυτή τη φάση της πολλές φορές. Δεν είμαστε ανόητοι, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το αυριανό παιχνίδι. Λόγω της διοργάνωσης, λόγω του αντιπάλου. Έχω ήδη πει στους παίκτες να αισθάνονται τυχεροί που βρίσκονται εδώ και να το διασκεδάσουν. Η πρόκριση στον τελικό εξαρτάται από εμάς. Θα κάνουμε τα πάντα για να περάσουμε».

«Αναμφίβολα, θα είναι ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος. Θα πρέπει να εκτελέσουμε το πλάνο μας καλύτερα από ότι κάναμε στον πρώτο ημιτελικό. Πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες φάσεις και να ελέγξουμε τις αντεπιθέσεις. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο δυσκολότερος αντίπαλο που θα μπορούσαμε να έχουμε απέναντί μας, αλλά θα είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα από ότι παίξαμε στο Μπερναμπέου. Πρέπει να δείξουμε ότι αξίζουμε την πρόκριση. Πρέπει να κάνουμε όσα ξέρουμε και έχουμε κάνει με επιτυχία μέχρι τώρα».

«Έχουμε νικήσει όλους τους τίτλους, εκτός από αυτόν του Champions League. Φυσικά και το θέλουμε, το ευχόμαστε. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι για να νικήσουμε τη Ρεάλ. Το να βρισκόμαστε εδώ είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι θα είμαστε εδώ και στο μέλλον».

Για τις απουσίες: «Εκτός από τον Άκε, όλοι οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι. Ο Ντε Μπρόινε είναι μια χαρά».

Για το ποιος είναι το φαβορί: «Δεν ξέρω. Ειλικρινά, δεν έχω ιδέα. Η ομάδα που το αξίζει θα περάσει στον τελικό. Πρέπει να είμαστε τέλειοι. Αν δεν είμαστε, θα δυσκολευτούμε πάρα πολύ. Ελπίζω αύριο να παίξουμε όπως γνωρίζουμε. Έχω χάσει περισσότερους ημιτελικούς Champions League από όσους έχω νικήσει, οπότε γνωρίζω τι έχω να αντιμετωπίσω».

Για την ενδεκάδα: «Δεν μπορώ να σας πω. Δεν νομίζω να κάνω τίποτα περίεργο, θα κάνουμε ότι κάναμε έως τώρα. Έχουμε αρκετά όπλα για να νικήσουμε τη Ρεάλ».

Για τo αν γνωρίζει το μυστικό της Ρεάλ Μαδρίτης, χάρη στο οποίο πρωταγωνιστεί στα Champions League: «Αν το γνώριζα, θα προσπαθούσα να το αντιγράψω. Οι επιτυχίες τους οφείλονται στο ότι είχαν παίκτες του υψηλότερου επιπέδου. Για αυτόν τον λόγο τα είχαμε καταφέρει και εμείς στην Μπαρτσελόνα».