Διεκόπη οριστικά και αμετάκλητα το παιχνίδι της Χρόνινχεν με τον Άγιαξ. Οι οπαδοί των γηπεδούχων όντας απογοητευμένοι από τον υποβιβασμό της ομάδας τους μετά από 23 συναπτά έτη στην πρώτη κατηγορία, είχαν οργανώσει μια σειρά από κινήσεις διαμαρτυρίας.
Αρχικά, ένας οπαδός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με ένα πανό και το ματς διακόπηκε προσωρινά. Ωστόσο, στο 9ο λεπτό οι οπαδοί πέταξαν καπνογόνα και βαρελάκια στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει εκ νέου τον αγώνα.
Σύμφωνα μάλιστα με τον κανονισμό στην Ολλανδία, στη δεύτερη διακοπή ο διαιτητής μπορεί να φύγει οριστικά για τα αποδυτήρια και το ματς να ματαιωθεί όπως και έγινε.
Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως φέτος που ξεφεύγουν τα πράγματα στην Ολλανδία αφού φέτος έχει στιγματιστεί από αρκετά επεισόδια και ταραχές των οπαδών. Μάλιστα, μέσα στο σαββατοκύριακο είχαμε εντάσεις και προσωρινές διακοπές στους αγώνες Τβέντε-Μπρέντα, Ουτρέχτη-Βάαλβαϊκ, Φόλενταμ-Σπάρτα Ρότερνταμ και ΦΚ Αϊντχόφεν-Χέλμοντ Σπορτ.
Η τύχη του αγώνα αναμένεται να κριθεί στα δικαστήρια, ενώ πλέον φαντάζει το πιο πιθανό σενάριο να πάρει ο Άγιαξ το ματς στα χαρτιά.