«Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη συνεχίζει το όργιο προσλήψεων της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμά αναφορικά με τους διορισμούς τονίζοντας ότι «απαιτείται να θεσπιστεί νομικό πλαίσιο, κριτήρια και κανονισμοί για τις προσλήψεις συμβούλων και συνεργατών».
Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ
Κάθε μέρα ξεσπά νέα υπόθεση με τους διορισμούς και τις προσλήψεις συμβούλων της κυβέρνησης. Αυτό συμβαίνει επειδή η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη συνεχίζει ακάθεκτη το όργιο προσλήψεων που είχε αρχίσει η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού -ο οποίος όψιμα σήμερα διαμαρτύρεται- δημιουργώντας με το δημόσιο χρήμα μια στρατιά συμβούλων στο Προεδρικό, τα Υπουργεία και τα Υφυπουργεία. Η δε σιωπή των συγκυβερνώντων κομμάτων είναι εκκωφαντική.
Αυτή η κατάσταση εξευτελίζει κάθε έννοια χρηστής διοίκησης και προκαλεί την κοινωνία. Για να τερματιστεί όμως, πρέπει να τερματιστούν οι πρακτικές του χθες. Το ΑΚΕΛ επιμένει ότι απαιτείται να θεσπιστεί νομικό πλαίσιο, κριτήρια και κανονισμοί για τις προσλήψεις συμβούλων και συνεργατών. Αν η κυβέρνηση θέλει -αν μη τι άλλο να αποφύγει τον καθημερινό διασυρμό- ας ανταποκριθεί στο αίτημά μας χωρίς άλλη καθυστέρηση.