Ούτε η συμφωνία διαχείρισης, ούτε οι μετοχές, ούτε καν οι (πολλές) οφειλές αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ανόρθωσης. Ουδείς αμφιβάλλει πως το οικονομικό παίζει τεράστιο ρόλο, ωστόσο με σωστές κινήσεις, θέληση και ειλικρίνεια, είναι εφικτό σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο να απομακρύνει το κεφάλι της απ’ τη δαμόκλειο σπάθη.
Ο οπαδός της Ανόρθωσης θα στηρίξει την όποια προσπάθεια θεωρήσει πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και για το συμφέρον της ομάδας του. Ακόμη κι αν αυτή η προσπάθεια απαιτεί την θυσία των αγωνιστικών στόχων για μία ή για δύο σεζόν. Την έχει στηρίξει σε πολύ πιο δύσκολες περιόδους, δεν θα κολλήσει σ’ αυτό.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το κοινό μήνυμα που βγήκε από τη χθεσινή συνάντηση Πουλλαΐδη-Σάντη-Χαμπουλλά, είναι πως «η Ανόρθωση είναι ΜΙΑ και ΕΝΙΑΙΑ». Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να περάσει αυτό το μήνυμα.
Θυμίζω την ανάρτηση που είχε αναρτηθεί στο twitter, στις 2 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ: «Σύσσωμη η οικογένεια της Ανόρθωσης παρακολουθεί τον τελικό κυπέλλου καλαθόσφαιρας. Η Ανόρθωσις είναι μια!», ήταν η ανάρτηση τότε, συνοδευόμενη από την πιο κάτω φωτογραφία.

Κατά την ταπεινή μου άποψη –και θεωρώ πως αποτελεί την άποψη πολλών, είναι πως η Ανόρθωση δεν είναι πραγματικά ενωμένη. Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, πολύ απλά δεν θα χρειαζόταν να το προβάλλει και να… διαφημίζει τα περί ενότητας.
Θέτω ένα παράδειγμα: εάν η οικογένειά μου είναι αγαπημένη, δεν έχω κανέναν λόγο να το παρουσιάζω στα social media –δεν θα ‘χα μια τέτοια ανάγκη. Θα το έπραττα, εάν ίσχυε το αντίθετο και θα ‘θελα να ρίξω στάχτη στα μάτια των άλλων.
Τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες με τη συμφωνία διαχείρισης, δημιούργησαν ξανά μία παγωμάρα στον κόσμο διότι είδε ένα διοικητικό έργο να επαναλαμβάνεται. Η εικόνα που βγήκε, για άλλη μία φορά, δεν δικαιώνει τα περί ενότητας.
Αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι να αποδείξουν ΟΛΟΙ στην πράξη ότι είναι όντως ενωμένοι. Όχι στα λόγια, στα sms και στο…twitter. Κάτι που ενδεχομένως στην Ανόρθωση να είναι και το πιο δύσκολο, βάσει των όσων έχουν συμβεί τα τελευταία (αρκετά) χρόνια…

Ανδρέας Βεντούρης