Η Τσέλσι, μετά και τον αποκλεισμό της από το Champions League στα προημιτελικά από τη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι σχεδόν απίθανο να καταφέρει να εξασφαλίσει εισιτήριο για τη διοργάνωση της επόμενης σεζόν.
Με εφτά αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της Premier League απέχει 17 βαθμούς από την 4η θέση και το Champions League και 14 από την 5η θέση που οδηγεί στο Europa League. Φυσικά, οι διαφορές είναι μεγάλες και το ενδεχόμενο οι «μπλε» να μείνουν εκτός Ευρώπης την ερχόμενη σεζόν είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτό.
Μία τέτοια εξέλιξη είναι πιθανό να δημιουργήσει μία αλυσίδα αποχωρήσεων από το ρόστερ της Τσέλσι. Κι αυτό γιατί υπάρχει όρος στο συμβόλαιο αρκετών ποδοσφαιριστών που προβλέπει μείωση 30% του μισθού σε περίπτωση που η ομάδα δεν καταφέρει να προκριθεί στο Champions League.
Ήδη λοιπόν, υπάρχει ένα γκρουπ που απαρτίζεται από 10 ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν ειδοποιήσει τους ατζέντηδές τους για να τους βρουν ομάδα! Μάλιστα, τα παράπονά τους δεν αφορούν μονάχα την αποτυχία πρόκρισης στο Champions League, αλλά υπάρχουν προβληματισμοί για τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Evening Standard», πολλοί ποδοσφαιριστές ενοχλήθηκαν από τα σχόλια του Τον Μπόελι για «ντροπιαστική εμφάνιση» απέναντι στην Μπράιτον. Παράλληλα πιστεύουν ότι η αποτυχία οφείλεται στο υπεράριθμο ρόστερ, μετά τις μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους.
Από την πλευρά του ο σύλλογος βέβαια είναι διατεθειμένος να αφήσει τουλάχιστον μία ενδεκάδα ποδοσφαιριστών να αποχωρήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο σκοπός πίσω από αυτές τις αποχωρήσεις θα είναι αφενός για να γίνει το ρόστερ πιο διαχειρίσιμο, αφετέρου για να μην υπάρξουν προβλήματα με τους κανονισμούς του FFP.
Ωστόσο, στην Τσέλσι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να χάσουν κάποιο από τα νεαρά αστέρια τους, πόσο μάλλον να καταλήξουν σε κάποιον άμεσο ανταγωνιστή στη Premier League. Για αυτό και έχουν τοποθετήσει τιμή πώλησης 70 εκατομμυρίων λιρών στον Μέισον Μάουντ, παρότι απομένει ένας χρόνος για να ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του και για τον Άγγλο έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον η Λίβερπουλ.

Όσον αφορά του ποδοσφαιριστές που η Τσέλσι θέλει να βγάλει στο «κλαρί» αυτοί είναι οι εξής:
Κρίστιαν Πούλισικ
Χακίμ Ζίγιεχ
Καλιντού Κουλιμπαλί
Μέισον Μάουντ
Ματέο Κόβασιτς
Τρέβορ Τσαλομπάχ
Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ
Κόνορ Γκάλαχερ
Έντουαρντ Μεντί
Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ
Ρομέλου Λουκάκου*

Από αυτούς, μονάχα ο Λουκάκου δεν βρίσκεται αυτή την στιγμή στο ρόστερ των «μπλε», καθώς ο Βέλγος αγωνίζεται στην Ίντερ. Ωστόσο, οι «νερατζούρι» δεν πρόκειται να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς του, αλλά ούτε και να ανανεώσουν τη συμφωνία δανεισμού του. Έτσι, ο θηριώδης επιθετικός πρόκειται να επιστρέψει στο Λονδίνο, αν και στο Στάμφορντ Μπριτζ φαίνεται πως δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Μεγάλο «αγκάθι» ωστόσο σε αυτήν την πώληση είναι ο παχυλός μισθός του.
Βέβαια, στην Τσέλσι ακόμα δεν έχουν καταλήξει στο πρόσωπο που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου και φυσικά ο «εκλεκτός» μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά. Αν και από την μέχρι τώρα θητεία του Μπόελι στον σύλλογο, δεν δείχνει ότι λογαριάζει και πολύ την άποψη των προπονητών…