Μετά από εφτά χρόνια ο Κωνσταντίνος Λαΐφης ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη Σταντάρ Λιέγης. Η απόφασή του είναι οριστική και την έχει γνωστοποιήσει στη διοίκηση της βελγικής ομάδας, την οποία ουσιαστικά ανακοίνωσε και σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.
Το ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Στα 30 του χρόνια (τα συμπληρώνει στις 19 Μαΐου), επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό κι αυτή αποτελεί την πρώτη του προτεραιότητα.
Μαθαίνουμε ωστόσο ότι δεν κλείνει την πόρτα της επιστροφής στην Κύπρο κι ο λόγος έχει να κάνει με την οικογένειά του. Ο Λαΐφης έχει δύο παιδιά και μαζί με τη σύζυγό του, δεν είναι αρνητικοί να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη, κάτι που μπορεί να συμβεί υπό δύο προϋποθέσεις: πρώτον, να μην βρει ομάδα στο εξωτερικό που να τον καλύπτει και δεύτερον, να υπάρξει κυπριακή ομάδα που να ικανοποιήσει τις οικονομικές του απαιτήσεις. Το συμβόλαιο πάντως που έχει με την Σταντάρ κι εννοούμε τις σταθερές απολαβές του συν τα μπόνους, δεν καλύπτεται (καθόλου) εύκολα…

Ανδρέας Βεντούρης