Ο Έντσο Μιγιότ δεν άφησε το ματς στην Νυρεμβέργη να οδηγηθεί στην παράταση καθώς σκόραρε με όμορφο πλασέ στο 83ο λεπτό και σφράγισε τη νίκη της Στουτγκάρδης με 1-0 που έφερε την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας.

Ο Σεμπάστιαν Χένες ήθελε να δει από τους παίκτες της Στουτγκάρδης να του κάνουν ένα δώρο στο ντεμπούτο του στον πάγκο, μόλις 48 ώρες μετά από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας (πήρε τη σκυτάλη από τον Μπρούνο Λαμπαντία), και εκείνοι δεν του χάλασαν το χατίρι.

Η Νυρεμβέργη, μοναδική ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας που δήλωσε παρούσα στους “8” του Κυπέλλου Γερμανίας, αντιστάθηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως ενώ είχε αρχίσει να πιστεύει ότι θα οδηγούσε τον νοκ-άουτ προημιτελικό στην παράταση, δέχτηκε το σοκ από τους Σουηβούς.

Πρωταγωνιστές ήταν οι Χιρόκι και Μιγιότ, με τον πρώτο να βγάζει την ασίστ και τον δεύτερο να εκτελεί με όμορφο πλασέ τον κίπερ των γηπεδούχων στο 83ο λεπτό, για να γράψει το 1-0 που ήταν απολύτως δίκαιο βάσει των ευκαιριών των δύο ομάδων (3-15 οι τελικές προσπάθειες, 2-6 οι εντός της εστίας) και να στείλει την Στουτγκάρδη στα ημιτελικά με το πρώτο του γκολ στο σύλλογο.

Σημειώνεται ότι πέρα από την ομάδα του Ντίνου Μαυροπάνου (βασικός, αγωνίστηκε ως το φινάλε), το εισιτήριο για τα ημιτελικά έχουν πάρει ήδη από την Τρίτη η Άιντραχτ και η Φράιμπουργκ, με το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο να κρίνεται μέσα από το ζευγάρι της Λειψίας με την Ντόρτμουντ.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ουνιόν 2-0 (11′, 12′ Κολό Μουανί)

Μπάγερν – Φράιμπουργκ 1-2 (19′ Ουπαμεκανό / 27′ Χέφλερ, 90+5′ πέν. Χέλερ)

Νυρεμβέργη – Στουτγκάρδη 0-1 (83′ Μιγιότ)

05/04 21:45 Λειψία – Ντόρτμουντ