Η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε χθες (14/4) την αφαίρεση δύο νικών και επιβολή προστίμου στον Παναθηναϊκό για λόγους παραβίασης του Financial Fair play σε βάθος τριετίας, κάνοντας λόγο για συμβιβαστική λύση, χωρίς να αναφέρει ποσά. Μία ημέρα αργότερα, η «Mundo Deportivo» ανέφερε σε ρεπορτάζ της το ύψους προστίμου, που – αν ισχύει – αποτελεί το υψηλότερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί σε σύλλογο.

Σύμφωνα λοιπόν με την ισπανική ιστοσελίδα, το πρόστιμο που επιβλήθηκε στους «πράσινους» ήταν 725.000 ευρώ, ενώ μπορεί σε αυτό να προστεθούν άλλα 400.000 ευρώ αν ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να εκπληρώσει κάποιους στόχους που τέθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η βάση της τιμωρίας έγκειται στον κανονισμό της EuroLeague Basketball που αφορά την υπέρβαση της μετοχικής συνεισφοράς στο μπάτζετ. Βάσει του σχετικού κανονισμού, οι ομάδες οφείλουν να παρουσιάζουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό σε ό,τι έχει να κάνει με τα έσοδα και τα έξοδα, αλλά και να παρέχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία, όπως αναφέρουν τα σχετικά άρθρα (7 & 8), με τα οποία τιμωρήθηκε- σύμφωνα με την ανακοίνωση – ο Παναθηναϊκός.