Ο πρώην αμυντικός της Ίντερ, Μάρκο Ματεράτσι, αποκάλυψε γιατί είχε βρίσει τον Ζοζέ Μουρίνιο μετά την αποχώρηση του Πορτογάλου από τους «νερατζούρι» πριν από 13 χρόνια. Ο Πορτογάλος είχε αφήσει το Μιλάνο προκειμένου να μεταβεί στην Ισπανία και να γίνει προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης το 2010.

Ο Μουρίνιο έφυγε από την Ίντερ λίγο αφότου οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του τροπαίου του Champions League μετά τη νίκη με 2-0 επί της Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του 2010 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου. Θυμίζουμε πως οι Ιταλοί είχαν κάνει το τρεμπλ εκείνη τη μαγική σεζόν.

Σε συνέντευξή του στο ιταλικό Football TV, ο Ματεράτσι παραδέχτηκε ότι ήταν θαυμαστής του Special One και δεν είχε ποτέ στο παρελθόν την ίδια μεταχείριση από κανέναν άλλο πρώην προπονητή. Είπε στα ΜΜΕ ότι: «Ο Μουρίνιο ήταν ξεχωριστός, ήξερε τα ονόματα όλων των παιδιών και των συζύγων μας. Κανείς άλλος δεν το είχε κάνει ποτέ αυτό για μένα. Για μένα δεν ήταν μεγάλη έκπληξη, αλλά και για τη γυναίκα μου, όταν τη συνάντησε και είπε “γεια σου Ντανιέλα”».

Τελικά, ο Ματεράτσι έμεινε απογοητευμένος όταν ο Μουρίνιο άδραξε την ευκαιρία να μετακομίσει στην Ισπανία για να αναλάβει το τιμόνι της Ρεάλ Μαδρίτης. Λίγο μετά τον τελικό του Champions League το 2010, ο Πορτογάλος αποφάσισε να αποχωρήσει γρήγορα από το «Μπερναμπέου» (σ.σ. το γήπεδο του τελικού) και να μην ταξιδέψει πίσω στην Ιταλία με την υπόλοιπη ομάδα.

Ωστόσο, ο παλαίμαχος Ιταλός σέντερ μπακ εντόπισε τον προπονητή του καθώς έβγαινε από το γήπεδο κι έσπευσε να τον αγκαλιάσει. Όμως δεν έμεινε εκεί… Στη συνέντευξή του, ο Ματεράτσι είπε ότι κατά τη διάρκεια του αποχαιρετισμού του: «Του είπα «Άντε γ@μ…σου» γιατί με άφηνε με τον Μπενίτεθ». Να αναφέρουμε πως ο Μπενίτεθ διαδέχτηκε τον Μουρίνιο το καλοκαίρι του 2010, αλλά έμεινε για ένα εξάμηνο μονάχα στην τεχνική ηγεσία της Ίντερ.