Η Λειψία επικράτησε της Χόφενχαϊμ και πλησίασε την Ουνιόν, η οποία άφησε βαθμούς κόντρα στη Λεβερκούζεν. Σημαντική νίκη για τη Φράιμπουργκ στη μάχη της τετράδας.
Η μάχη της τετράδας στην Bundesliga καλά κρατεί, αφού στην 30ή αγωνιστική η Ουνιόν έχασε βαθμούς κόντρα στη Λεβερκούζεν, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι δύο βασικοί ανταγωνιστές της.
Η Λειψία επικράτησε 1-0 της Χόφενχαϊμ και πλησίασε στους δύο βαθμούς την 3η θέση. Ο Κριστοφέρ Ενκουνκού επέστρεψε στα γκολ έπειτα από επτά παιχνίδια ξηρασίας, με τους γηπεδούχους να έχουν πολλές ευκαιρίες για γκολ στο 1ο μέρος. Στο 2ο ο ρυθμός έπεσε, η Χόφενχαϊμ ισορρόπησε τον αγώνα, όμως δεν απείλησε κι έτσι περιορίστηκε στην ήττα.
Η Φράιμπουργκ πέρασε νικηφόρα με 1-0 από την Κολωνία, σε έναν αγώνα όπου καμία από τις δύο ομάδες δεν ξεχώριζε μέχρι το γκολ του Ρίτσου Ντόαν στο 54′. Το τέρμα έδωσε ώθηση στους παίκτες του Κρίστιαν Στράιχ, που πίεσαν κι έψαξαν για άλλο ένα τέρμα που θα τους διασφάλιζε το τρίποντο, αλλά δεν το βρήκαν. Στο 82ο λεπτό, ο Δημήτρης Λημνιός πέρασε στον αγώνα για τους γηπεδούχους, αλλά δεν κατάφερε να βρει την ισοφάριση.
Το αποτέλεσμα αυτό έφερε συγκάτοικο στην 3η θέση για την Ουνιόν, ύστερα από το 0-0 με τη Λεβερκούζεν στο Βερολίνο. Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό, όμως ελάχιστες ευκαιρίες, αφού οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι μόλις με μία εύστοχη προσπάθεια έκαστη. Η ισοπαλία κράτησε και την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο μακριά από το κυνήγι της τετράδας, αν και παραμένει αήττητη από τα μέσα Φεβρουαρίου σε όλες τις διοργανώσεις.
Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής

Μπόχουμ – Ντόρτμουντ 1-1 (Λοσίλα 5′ / Αντεγέμι 7′)

Ουνιόν – Λεβερκούζεν 0-0

Κολωνία – Φράιμπουργκ 0-1 (54′ Ντόαν)

Άιντραχτ – Άουγκσμπουργκ 1-1 (25′ Ρετζμπετσάι / 58′ Ντεμίροβιτς)

Στουτγκάρδη – Γκλάντμπαχ 2-1 (22′ Γκιρασί, 83′ πέν. Κουλιμπαλί / 78′ πέν. Βάιγκλ)

Λειψία – Χόφενχαϊμ 1-0 (28′ Ενκουνκού)

29/04 19:30 Σάλκε – Βέρντερ

30/04 16:30 Μπάγερν – Χέρτα

30/04 18:30 Βόλφσμπουργκ – Μάιντς