Λίβερπουλ και Άρσεναλ διασταυρώνουν τα ξίφη τους, στο ματς που ξεχωρίζει στην 30η αγωνιστική της Premier League. Αποτελεί ένα αντάμωμα, που μας έχει χαρίσει, μερικές από τις πιο επικές αναμετρήσεις στην ιστορία, με τους «κόκκινους», να έχουν πάρει τον αέρα των Λονδρέζων τα τελευταία χρόνια στο «Άνφιλντ».
Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, μετράει έξι συνεχόμενες εντός έδρας νίκες απέναντι στην Άρσεναλ και επτά στα τελευταία εννέα παιχνίδια! Για να βρούμε το τελευταίο διπλό, στο εν λόγω ζευγάρι, πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο Σεπτέμβρη του 2012, όταν και οι φετινοί πρωτοπόροι επικράτησαν με 2-0.
Μάλιστα, αρκετές νίκες των περσινών κυπελλούχων σε αυτό το διάστημα, ήταν και εμφατικές, με τις τέσσερις από τις επτά να είναι με διαφορά τεσσάρων τερμάτων! Είναι ασφαλές να πούμε, ότι το «Άνφιλντ», δεν είναι και ο πιο… φιλόξενος προορισμός για τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι ωστόσο, πριν από αυτό το αρνητικό σερί είχαν μια σειρά εξαιρετικών αποτελεσμάτων, μετρώντας τρεις ισοπαλίες και τρεις νίκες μεταξύ 2007 και 2012.
Ένα από τα πιο αλησμόνητα παιχνίδια εκείνης της περιόδου, ήταν εκείνο το 4-4 τον Απρίλιο του 2009. Επτά γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, καρέ τερμάτων από τον Αντρέι Αρσάβιν και ισοφάριση με τον Γιόσι Μπεναγιούν στις καθυστερήσεις για τη Λίβερπουλ, η οποία με εκείνη την απώλεια, ουσιαστικά έχασε τις όποιες ελπίδες της είχαν απομείνει, για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να αποτρέψει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον τρίτο σερί της τίτλο!
Ο καταιγισμός γκολ, είναι σήμα κατατεθέν των δύο σημερινών μονομάχων. Άλλωστε, οι μεταξύ τους αναμετρήσεις, περιέχουν 180 γκολ σε 61 αγώνες, αριθμός ρεκόρ στα χρόνια της Premier League.
Αναμφίβολα, η ομάδα που «καίγεται», είναι εκείνη του Μικέλ Αρτέτα, που προσπαθεί να διατηρηθεί σε απόσταση ασφαλείας από την Μάντσεστερ Σίτι στη μάχη του τίτλου. Οι «κόκκινοι», διεκδικούν, τις ελάχιστες είναι η αλήθεια, πιθανότητες που τους έχουν απομείνει, για μια θέση στην τετράδα. Αν δεν μπορεί αυτή η έκδοση της Άρσεναλ να δώσει ένα τέλος στην πολύ κακή πρόσφατη παράδοση στο «Άνφιλντ», τότε ποια θα τα καταφέρει;